MURTER Hrvački spektakl na Rudini

0
1424

Murterska Rudina će ovog četvrtka (19. rujna) u 20:00 postati poprište međunarodnog hrvačkog spektakla – predvode ga proslavljeni hrvači Zvonko Erak i Simon Borkenhogen.

Otkud hrvači na Rudini? Priču je u Švedskoj započeo unatag mnogo godina Murterin Žarko Jerat. Iako se nikad nije planirao baviti hrvanjem, ovaj sport je upoznao i zavolio kroz djecu koju je vodio na treninge. Bio je 30 godina aktivan član švedskog kluba AK-77 Brottning i želja mu je bila da u mirovini u svom Murteru potakne hrvački sport.

Do suradnje s HK Šibenik došlo je spontano, u šibenskom klubu gdje je dolazio na rekreativne hrvačke treninge. Tu je upoznao vrsne i višestruko nagrađivane trenere Zvonka Eraka i Ignacija Valečića.
U razgovoru su došli na ideju spojiti oba kluba – HK Šibenik i AK-77 – u jednoj sportskoj manifestaciji – kao prezentaciju hrvanja, kako bi ovaj specifičan borilački sport približio djeci i roditeljima. Zahvaljujući podršci Općine i TZO Murter Kornati, ideja će u četvrtak biti realizirana. Tako će Trg Rudina na kratko postati poprište hrvačkog platoa, a osim same prezentacije, bit će priređeno i natjecanje tridesetak članova oba kluba, rođenih od 2002- 2009. god. U slučaju loših vremenskih prilika događaj se seli u sportsku dvoranu..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here