FUTSAL Murterini na Rudini navijaju za Hrvatsku i Jakova Mudronju

0
2295

Nakon fascinantne pobjede nad Portugalu u polufinalu U19 Europskog prvenstva u futsalu, Hrvatska danas u finalu igra protiv snažne Španjolske. Utakmica se igra u subotu, s početkom u 19:00 sati, u areni Riga, u glavnom gradu Latvije, a TZO Murter Kornati na Rudini organizira zajedničko javno gledanje.

Ova finalna utakmica jako je važna i emotivna posebno za Murter, jer jedan od najboljih napadača reprezentacije je Murterin, izrazito talentiran sportaš Jakov Mudronja.
Jakov je, kao i mnogi njegovi vršnjaci, još u prvom razredu osnovne škole počeo trenirati futsal, u MNK Murter. Ljubav, volja i odricanje, ovog su mladog sportaša držali sve do drugog razreda srednje škole u matičnom klubu, nakon kojeg je prešao u vodički klub “Heroji 2007”. Od strane izbornika Hrvatske futsal reprezentacije, Marinka Mavrovića odabran je da brani boje Hrvatske, a njegov izvrstan uspjeh na utakmici u polufinalu protiv Portugala, proširio se državom kao senzacija. Na redu je potpisivanje Ugovora s MNK Futsal Dinamo gdje će nastaviti svoju sportsku karijeru u Zagrebu, paralelno s fakultetskim obrazovanjem.
Iza vrijednog i samozatajnog Jakova, koji i odličan učenik i sportaš, niz je medalja i plaketa, napornih treninga i ozljeda, koje ga nikad nisu spriječile da bude uz svoju futsal momčad.Mudronja je, osim u futsalu, uvijek aktivan i kao veslač regata u sklopu manifestacije Latinsko idro, a ne propušta niti cestovne utrke.
Općina Murter-Kornati poziva sve, bez obzira prate li inače futsal, da dio velikog dana za Jakova, hrvatsku futsal reprezentaciju i Murter.
– Dođite u što većem broju na Trg Rudina, u dresovima i navijačkim rekvizitima s hrvatskim obilježjima, kako bi kao jedno srce Murtersko bodrili naše i navijali za napadača momčadi, Jakova – stoji u pozivu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here