BAFF U Kino Trgu se traži sjedalica više: od dječjih radionica do DJ Tabule

0
954
Betinski Trg na moru za otvorenja BAFF-a (Foto: BAFF)

Betina vrije kao u srcu sezone – pred punim gledalištem Kino Trga (Trg na moru) sinoć je svečano otvoreno drugo izdanje Betina Film Festivala.

Glumica Tamara Šoletić bila je moderator kratke svečanost otvorenja, u kojoj su pozdrave i zadovoljstvo sudjelovanja na ovom projektu publici su prenijeli  zamjenik načelnika Općine Tisno Miljenko Meštrov, direktorica Turističke zajednice Betina Ana Mijat te Andrea Vlaić iz Prezentacijskog i informacijskog Centra Betina.

Svima koji na bilo koji na bilo koji način sudjeluju ili podupiru festival zahvalio je direktor BAFF-a Frane Bilić, a posebno publici i lokalnoj zajednici uz koju filmska umjetnost ovako skladno pristaje.

Frane Bilić i njegova filmska garda (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Nakon kratke ceremonije otvorenja prikazana su tri kratkometražna hrvatska filma. Tijekom projekcija na Trgu na moru se tražila sjedalica više. Puna je bila i dvorana na projekciji dokumentarnog filma Srbenka, u Prezentacijskom i informacijskom centru… To je bilo sasvim dovoljno za malu proslavu. Za glazbenu kulisu pobrinuo se Antonio Perina, s gitarom i klavijaturom, potpomognut violončelisticom Ninom Lucijom Perinom, a tim Betina Film Festivala počastio je prigodnom rođendanskom tortom.
Betinska filmska priča nastavljena je jutros, od 10 sati ujutro pa sve do kasno navečer, kada drugi dan festivala zaključuje sjajan SF film za djecu, Moj dida je pao s Marsa te nastup DJ Jakova Tabule.
Cjelovit raspored i program festivala na linkovima: https://www.betinafilmfestival.com/raspored2019
https://www.betinafilmfestival.com/program-2019

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here