BAFF Još bolji i uspješniji – festival koji ima sjajnu budućnost

0
1562
Ivica Perinović, Frane Bilić, Ivan Klarin i Tamara Šoletić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Uoči večerašnjeg otvorenja drugog izdanja Betina Film Festivala, Frane Bilić i njegov tim već su dobili snažnu potporu za nastavak ovog projekta. Na konferenciji za novinare u Prezentacijskom centru dali su je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin i glumica Tamara Šoletić.

– Kao načelnik Općine Tisno čestitam Frani Biliću, Ani Štrelov i cijeloj njihovoj ekipi, zajedno s angažiranim umjetnicima i volonterima. Izražavam zadovoljstvo što se jedan ovakav kulturni događaj, značajan za cijeli naš otok, odvija baš u našoj Betini. Festival je već u prvoj godini dao sjajne rezultate, a po svemu sudeći, ove godine možemo očekivati još i bolje. S BAFF-om smo dobili jedan dodatni kulturni sadržaj, manifestaciju s kojom se možemo podičiti – rekao je načelnik Klarin.

Naglasio je kako festival u svojoj drugoj godini ima još snažniju podršku Općine Tisno te je najavio da će je imati i dalje.

Uz zahvalu na podršci lokalne zajednice, cijelog tima, volontera i publike, direktor festivala Frane Bilić je najavio festival još bolji festival od lanjskog, premijernog izdanja.

– Jako smo zadovoljni kako je festival prošao lani. Uspjeh je prepoznat i dobili smo širu potporu i sredstva za rad, zbog čega smo očekivali da će nam ove godine  biti puno lakše. No, nije ispalo baš tako.  Išli smo s malo boljim programom, s više filmova, s kvalitetnijim i društveno vezanim filmovima, zbog čega je sve ispalo puno kompliciranije. Već sada bi bilo prerano davati bilo kakve prognoze, no ja vjerujem da će ovogodišnji BAFF biti još uspješniji nego lani – rekao je Frane Bilić.

Direktor BAFF-a Frane Bilić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Ivica Perinić, filmski kritičar i selektor programa BAFF-a, izrazio je zadovoljstvo dobrodošlicom i potporom koju festival ima od lokalne zajednice. – Evo, već drugu godinu dolazim u Betinu, mjesto za koje nisam ni znao da postoji. I nisam jedini. Za Betinu sada već zna puno više ljudi, što se da iščitati i po odazivu umjetnika, volontera i publike – rekao je Perinić.

Najavio je festival na još višoj razini od lanjske. Bili su, kaže, temeljiti u selekciju programa za širu publiku, gdje su izdvojili društveno značajne filmove, a fokus BAFF-a usmjerili i prema na djeci i mladima.

– Ovdje će biti prikazani bitni naslovi koji se dotiču važnih društvenih tema koje ljudi naprosto moraju pogledati – rekao je Perinić.

Zahvaljujući na ponovnom pozivu, glumica Tamara Šoletić je rekla kako bi ona i bez njega na drugi BAFF svakako došla.

– Prepoznala sam tu nevjerojatnu energiju i entuzijazam kod Frane Bilića i cijele njegove ekipe. Iznenađujuće je da iz ovako male sredine može poniknuti izuzetan mladi čovjek sposoban organizirati jedan ovakav filmski festival – rekla je Šoletić.

Glumica je izrazila zadovoljstvo što, osim stručne javnosti, i lokalna sredina prepoznaje vrijednost festivala i što ga podržava. –  BAFF je veliki dobitak za Betinu, za lokalne ljude, za goste i slučajne namjernike i neizmjerno sam sretna što sam ovdje – rekla je Šoletić, prognozirajući BAFF-u sjajnu budućnost. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here