TISNO Putko, Grgo, Miško ili Raul? Na vrućem asfaltu Rudine večeras se trči za titulu šampiona svijeta

0
1933

Večeras (subota, 10. kolovoza) u 21 sat na tišnjanskoj Rudini počinje još jedan nenadmašan sportsko-zabavni spektakl – starta 14. Međunarodna trka tovarov.

Je li Putko još uvijek najbrži magarac na svijetu? Mogu li on i njegov jahač Valentino Peljušić ponoviti prošlogodišnjih besprijekornih šest krugova koji su Slovačku ovjenčali slavom? Čak i ako može, to mu ne jamči pobjedu. U napad na titulu prvaka, naime, ove godine idu još tri barem jednako vrijedna grla.

– U kondiciju se vratio Miško, naš šampion iz Banovih dvora u Tišnjanskoj Dubravi, tako da Putku večer neće biti laka. I pirovački Grgo s novom jahačicom ima sve izglede za pobjedu, a obećava je i Kninjanin Paško Perić Paica. Magarac Raul snažan je barem koliko i Paičina želja da još jednom pobjedi na tovarečoj utrci svih utrka – otkriva nam Luka Juras Šorti iz Udruge “Tišnjanski tovar”.

Ima i drugih tovara koji su približno dobri kao ova četiri, ali ali puno je faktora koji čine šampiona i zato je nezahvalno davati ikakve prognze.  No, već sada sasvim sigurno i pouzdano znamo je da se večeras u Tisnom još jednom odvija nenadmašivi i neponovljivi svjetski spektakl –

Putko i Valentino Peljušić – lanjski počasni krug (Foto: Rudinapress/H. pavić)
Tri utrke po tri kruga

Najbrži magarci svijeta zajedno s jahačima, trenerima, barjaktarima i hostesama svijeta okupljaju se u Villi od 18 sati, da bi u 20.00 sati u pratnji Puhačkog orkestra KUD-a Hartić i Vodičkih mažoretkinja prema Rudini krenuo svečani defile.
Prva kvalifikacijska utrka počinje u 21.00 sat, u 21.45 je druga kvalifikacijska utrka, a u 22.30 je finalna. U 23 sata bit će proglašenje pobjednika i vatromet, a nakon toga slijedi koncert Giuliana s bendom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here