VEČERAS Jezerski Woodstock – mir, ljubav, prijateljstvo i kultura predaka

0
2650
Jezerski hipodrom pokosio je Antonio Pirija Mrčo (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Mnogi najvažniji događaji Jezera dogode se na Lokvi, a večeras od 20 sati tu se odvija najveći R&R spektakl otoka – Jezerski Woodstock

Jezerski Woodstock prvi put je održan lani, a zamislio ga je i poveo inicijativu Jezeranin Ledi Milin Ungar, poznat i kao Rambo.

– Neka rock’n’roll s jezerske lokve spaja ljude, širi mir, ljubav, prijateljstvo među svim ljudima – kaže jezerski Rambo.

Headlineri su vječiti pulski rockeri Atomsko Sklonište, a slijede Teški osjećaji (Tisno),
Spectrum (Vodice), El Gato (Šibenik), Jeremiah’s (Sukošan), After fire (Split) i Torpedo (Zadar). Zadarski Stone Tribu neće nastupiti jer je frontman slomio ruku.

Pokretač – Ledi Milin Ungar poznat je i kao Rambo (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na Lokvi je Rambo, zajedno sa skupinom najbližih suradnika, sinoć nadgledao posljednje pripreme. Sve ide kao podmazano i nema nikakve zapreke da započne najveći rock’n’roll spektakl otoka.

Prema riječima Vjeke Klarina Kobana, Jezerski Woodstock ima i odgojno-obrazovnu ulogu.

– R&R je duboko ukorijenjen u tradiciju i kulturu Jezera, a nama se čini da je neopravdano gurnut na marginu. Današnja mladost slabo je upoznata s glazbenim žanrom i životnim stilom roditeljske generacije, a ovo će biti prigoda da čuju, da osjete uz što smo mi odrastali – kaže Koban.  

U vrijeme originalnog Woodstocka, kad nije bilo interneta, a trgovina sa Zapadom bila ograničena, svjetska glazbena dostignuća u Jezera su stizala bez posebnog kašnjenja, jer su pomorci stalno donosili nove ploče. Kako kaže Rambo, njegov pokojni otac Branko volio je Rolling Stones, a majka Rajka Led Zeppelin, a on je odrastao uz Doorse.  Jezera idu u korak s vremenom, ali ne zaboravljaju ni tradicionalne vrijednosti i kulturu. Pokazat će to i večerašnja fešta rock’n’rolla na lokvi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here