FOTO Nek’ se Miško odmara – Grgo i Ružica šampioni su Pirovca

0
1372
Bliski susreti - nedovoljan razmak (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Usprkos svemu, magarac je još uvijek simbol Dalmacije, a njihove utrke su najveća turistička atrakcija – na subotnjem spektaklu u Pirovcu među devet najbržih kopitara i isto toliko najvještijih jahača pobijedili su Grgo i Ružica.

Miška, šampiona svih utrka u bližoj i daljoj okolici, nije bilo, a spretna jahačica je svojim umiječem dodatno povećala prednost Grge nad takmacima. Iz kruga u krug dokazivali su svoju nadmoć, tako da su im ostali mogli samo rep gledati.

Grgo, Ružica i Trofej (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Ima tu niz faktora koji odlučuju, ne samo fizička spremnost. Grgo i ja se znamo odavna, poznata mu je staza, čak i navijače pamti. Dobacivanja ne uzima k srcu i ne zaustavlja se da bi na njih odgovorio – hvalila je Ružca svoga Grgu u trenucima slave.

Grgo i većina magaraca koji su sudjelovali u utrci došli su iz Požara, s ergele Emila Livajića Deve, čijem entuzijazmu Pirovac ima zahvaliti što posljednjih godina ima i utrku i vlastite magarce. Deva obično jaše Miška, legendarnog magarca iz seoskog gospodarstva Banovi dvori u Tišnjanskoj Dubravi. No, ovaj put je jezdio na leđima mladoga Ljube i stigao drugi.

Start utrke (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Miško je definitivo najbrži tovar u svemiru. Njegova pojava izaziva divljenje i pažnju medija, ali nije baš dobro da se pobjednik zna već na početku, prije starta. Neka se Miško malo odmori. Zaslužio je. Dovest ćemo ga čim se pojavi magarac koji bi mu mogao konkurirati – kaže Deva.

Devu je malo potreslo to što Ljubo nije postao novi šampion, no i Grgo je jedan od njegovih, tako da fotografiranje s pobjednicima nije mogao odbiti.

Evo fotogalerije:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here