TISNO Tjedan “potrage za bojama”

1
2216
Publike za ovakve događaje ima previše za atrij palače Katunarić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Izložbu likovnih radova “U potrazi za bojama” autorice Andree Mintaković moguće je u dvorani Društvenog doma u Tisnom vidjeti do 20. srpnja.

Otvorenje četvrte samostalne izložbe vrijedne volonterke Narodne knjižnice i čitaonice značajan je društveni događaj za Tisno, a zbog očekivanog velikog interesa publike sinoć je upliličeno u društvenom domu, umjesto u manjem prostoru atrija palače Katunarić. Kako je predstavljajući izložbu rekla ravnateljica Silvija Ćurić, “potraga za bojama” Andree Mintaković započela je prije četiri godine  na jednoj likovnoj radionici u knjižnici.

Umjetnine i uporabni predmeti Andree Mintaković (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Od tada Andrea slika, crta, modelira, vlada raznim likovnim tehnikama toliko vješto da je i sama održala više likovnih radionica u knjižnici – rekla je Ćurić.

Umjetnica je predstavljajući svoj rad bila iznimno skromna. Zahvalila je svima koji je podržavaju i zamolila ih da se ni ubuduće ne čude kad je vide da pod rukom nosi kakav panj, dasku ili drugi odbačeni predmet kojem je odlučila podariti novi život.

1 KOMENTAR

  1. […] Vrijedna Tišnjanka volontira već dugi niz godina u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno, vodi likovne radionice za djecu i odrasle, a značajna je njena uloga i u mnogim drugim projektima knjižnice.  Dobitnica je Priznanja  Općine Tisno za nesebičan društveni rad s djecom i umirovljenicima (POVEZNICA). Svoj likovni rad prvi puta je javnosti predstavila 2016. godine samostalnom izložbom “More je život” (POVEZNICA) u atriju palače Katunarić, da bi nakon toga imala još dvije zapažene izložbe – “Šareni svijet” i “U potrazi za bojama”. […]

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here