“MEMORIJE MORA” Otvorena izložba slikarice Katarine Urem

0
2522
Izložbu je predstavila povjesničarka umjetnosti Anita Krasić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Pod naslovom “Memorije mora” u Prezentacijskom i informacijskom centru u Betini sinoć je otvorena izložba četvrtog ciklusa šibenske slikarice Katarine Urem.

Nakon izložbe crteža “Sićan se…” Murterina Vedranka Šikića Balare te akrila i ulja na platnu “Pogled u prošlost” Betinjanina Rajka Pavića, dvorana prezentacijskog centra ugostila je izložbu “prave” slikarice. Profesorica likovne kulture i restauratorica zaposlena u Muzeju grada Šibenika već je izlagala u Šibeniku, Zadru, Kninu, a kroz međunarodne projekte i u inozemstvu.

Profesorici likovne umjetnosti, restauratorici i slikarici Katarini Urem bila je draga čestitka betinskog slikara naivca Rajka Pavića(Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Kako je kazala povjesničarka umjetnosti Anita Krasić, cijela je izložba organizirana oko središnje teme mora. – Jedrenje i priroda zaokupljaju slikarstvo Katarine Urem, a more se u tome nameće kao zajednička točka. Ne kao impresija mora, vizualni doživljan, već kao simbolika, emocija koja se u njemu krije… – rekla je Krasić, koja je predstavljala izložbu umjesto “prave kustosice” Marine Lambaše.

Prezentirano je ukupno 18 radova u tehnici ulja/akril na platnu, kombinirane tehnike i akrila na papiru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here