R&R JEDINSTVO Drugu sezonu otočnog rock festivala otvaraju Songkillersi

0
1350

R&R i dalje čvrsto drži na okupu sva četiri mjesta otoka Murtera – koncerom na Trgu Jezerana u srijedu, 10. srpnja drugu sezonu festivala Više R&R na Obali Mora otvaraju bezvremenski Songkillersi.

Ideja R&R jedinstva otoka, pripadajućeg otočja i ozemlja i dalje je živa. Življa i snažnija no ikada, usprkos vrućinama i navalama zabavnjaka i ostalih “kvislinških formacija”. Za to su zaslužni Igor Bergam i njegova Udruga P. A. R. K, s kojom u Šibeniku duže od desetljeća organizira festivale Kulturaljka i Regius. Uz potporu četiri otočne Turističke zajednice od 10. srpnja (Songkillersi – Jezera) do 28. kolovoza (Ogenj – Murter) festival Više R&R na Obali Mora donosi ukupno osam vrhunskih koncerata.

Sezonu otvaraju Songkillersi, zagrebačka funk šestorka predvođena karizmatičkim Željkom Banićem. Obećavaju da će sutra u Jezerima dobro rasplesati publiku željnu kvalitetnog autorskog funk-rock zvuka.
Songkillersi su aktivno na sceni preko 20 godina. Prvo su uz Dina doveli funk đir u Hrvatsku, i onda ostali dosljedni sebi i uvijek kvalitetni i originalni, a zadnjih godina doživljavaju drugo proljeće te izbacuju odlične singlove s Nikolom Marijanovićem.
Koncert na glavnom trgu u Jezerima na rasporedu je u srijedu 10. srpnja s početkom u 22 sata, a ulaz je besplatan, kao i na sve koncerte u sklopu festivala.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here