Pirovačka Rudina dostojno je ugostila Smotru klapa čak i bez “Šantarela”

0
1395
Rudina je pjevala zajedno s izvođačima (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Iako pirovačka klapa “Šantarel” nije mogla nastupiti, Pirovac se na sinoćnoj Smotri klapa još jednom pokazao kao vrhunski domaćin izvornog višeglasnog a capela pjevanja.

Klapa “Karmel” iz Turnja, klapa “Kondura” iz Nina i klapa “Žirje” iz Šibenika i Žirja uspjeli su na pirovačkoj Rudini donekle dočarati kako se nekad “pivalo ispod volta”, a oduševljenje publike izazvao je i nastup gosta – solista, zagrebačkog Šibenčanina Ive Patiere.

Klapa “Karmel” iz Turnja (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Mislim da je i večeras Pirovac potvrdio svoju sjajnu tradiciju, ne samo kroz izvođače koje je okupio, nego još više i kroz publiku. Ne pamtim da je ikad igdje izvan Šibenika bilo ljepšeg ambijenta od ovog, a ni bolje publike. To je publika koja sluša, koja reagira na sve… Žao mi je što nisu s nama pjevali domaćini, klapa Šantarel je otkazala nastup u zadnji tren, no nekako se dogodilo da time nije pokvaren glazbeni ugođaj – komentirao je pirovačku Smotru klapa voditelj klape “Žirje” Ivo Mikuličin, trenutno alfa i omega klapskog pjevanja na ovim prostorima.

Evo fotogalerije:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here