TISNO Stara lokacija, novi izazovi – The Garden otvoren 8. put

0
3598
Love International prvi je ovogodišnji festival - uvala Rastovac, Tisno, petak u 18 sati (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Sezona festivala elektronske glazbe nastalih iz The Gardena počela je još u srijedu, prvim danom Love Internationala, a malim okupljanjem glavnih protagonista sinoć je i sužbeno otvorena.

Dobru sezonu The Gardena došli su poželjeti načelnik Općine Tisno Ivan Klarin i direktor Turističke zajednice Filip Henjak,  a s njima je bio i Peter Clements, zamjenik veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatsko. Uz Nicka Colgana, domaćina lokacije The Garden, te Dave Harveya i Tom Paina, organizatora Love International Festivala, tu su bili i autori novog tišnjanskog festivala Roman Pokos i Nikola Lekić, organizatori Fuliranja na moru. 

– Jako smo sretni ovdje, svake godine naučimo nešto i nastojimo svake godine biti malo bolji – jednostavan je Colgan u najavi ukupno šest festivala koji se ovog ljeta odvijaju na lokaciji The Garden u Tisnom, kao i u klubu Barbarella’s.

– Iznimno zadovoljstvo je biti ovdje na početku još jedne dobre festivalske sezone, a ono je još i veće kada znamo da je između organizatora festivala i vlasnika odmarališta Hostin potpisan ugovor prema kojem će se festivali ovdje održavati barem do 2022. Mogu reći da kao lakalna samouprava dajemo podršku organizatorima, da smo sami organizacijski sve bolje pripremljeni i da nikad bolje nismo ušli u festivalsku sezonu – rekao je načelnik Klarin.

Novi izazov za Tisno je i novi festival – Fuliranje na moru – koji počinje 1. kolovoza.

– Riječ je o festivalu namijenjenom domaćoj publici, koji će biti novi poticaj turizmu cijelog otoka. Za njega se moramo posebno pripremati jer njegovi gosti ne dolaze avionskim letovima, nego uglavnom automobilima – kaže Klarin.

Direktor Turističke zajednice Općine Tisno Filip Henjak je rekao kako je s Love Internationalom ovdje došlo 2500 turista, a da se do kraja sezone očekuje ukupno 20.000 dolazaka.

– Festivalski turizam od strateškog je interesa za Tisno, u svim segmentima smo dobro pripremljeni te vjerujemo da ćemo i ovog ljeta odgovoriti izazovima koje pred nas stavlja – rekao je Henjak.

Sezona u Tisnom počinje uz Love International, a nakon toga slijedi Hospitality On The Beach, kao i Suncebeat, Fuliranje na moru, Defected Croatia, a kraj sezone zakazan je uz Dekmantel Selectors (POVEZNICA).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here