EKOLOGIJA Centar za održivi razvoj otoka u murterskoj ambulanti

1
2546
Edo Juraga, Luka Ježina, Ivana Marin i Maja Barešić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Murterska udruga “Argonauta” predvodnik je izvannastavnog edukacijskog programa za održivi razvoj u osnovnim školama u Murteru, Tisnom, Pirovcu, Vodicama, Brodarici, Primoštenu i Rogoznici.

Izvanškolske aktivnosti „Murterske Eko-patrola“ “Argonauta još od 2015. godine organizira u Murteru, a sada su prerasle Murter i šire se na ostala mjesta naše županije. Uz murterske ekologe, u projektu ‘Plava eko-patrole’ sudjeluju LAG ‘More 249’, Općina Murter-Kornati i OŠ Murterski škoji.

Voditeljica projekta je Ivana Marin iz Argonaute (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Kako je obznanjeno na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku,  „Plava Eko-patrola“ započela je još prije mjesec dana – 1. lipnja i trajat će puna 22 mjeseca. Riječ je o programu 56 izvannastavnih aktivnosti u sedam osnovnih škola vrijednom 1.280.000 kuna, od čega je čak 1.152.000 sufinancirano kroz švicarsko-hrvatski program suradnje.

– Kroz projekt će se obnoviti i opremiti edukacijski centar za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko-kninske županije čime će se dobiti prikladan prostor za dugoročnu i sustavnu provedbu programa. Centar će služiti i kao coworking prostor za suradnju udruga, ustanova i drugih lokalnih dionika – kazala je Ivana Marin, Argonautina voditeljica projekta.

Edo Juraga, Luka Ježina, Ivana Marin i Maja Barešić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Edukacijski centar za održivi razvoj otoka i priobalja u sklopu programa “Argunaute” postojao je još prije deset godina. Djelovao je u prostoru Sokolane u murterskom Starom selu, a nestao je kada je ovdje useljena Zavičajna zbirka Marka Mudronje Repca. Kako je otkrio Luka Ježina, nekadašnji čelnik “Argonaute” koji je na konferenciji predstavljao Općinu Murter-Kornati,  Općina je ekolozima za ovu namjenu ustupila prostor iznad ambulante.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here