NAJAVA U Betini počinje Tjedan folklora i narodnih običaja

0
1760

Od sutra Betini Tjedan folklora i narodnih običaja svaku večer donosi atraktivne priredbe u Muzeju, na Starom mulu i na Trgu na moru, gdje u subotu i završava smotrom folklora na kojoj nastupa osam KUD-ova.

Manifestacija počinje u ponedjeljak u 20 sati izložbom hacola u Muzeju betinske drvene brodogradnje. U utorak je na programu predstavljanje CD-a betinskih narodnih pjesama na Starom mulu te koncert Olivera Jakovčeva i KUD-a Zora. Za srijedu organizatori pripremaju Večer tradicionalnih jela koja počinje od 21 sat na Trgu na moru, a za četvrtak Večer starih zanata od 20 sati ispred Muzeja betinske drvene brodogradnje.
Mališani će doći na svoje u petak navečer kada je na Trgu na moru na programu Dječja večer pjesme, plesa i igara.
U tradiciji koju manifestacija nastoji čuvati i njegovati, nedjelja je neradni dan, tako da će Tjedan folklora biti zaokružen velikom smotrom u subotu 29. lipnja od 21 sat. Sudjeluju KUD sv. Luka iz Ždrelca na otoku Pašmanu, KUD-a Dangube iz Kutareva, KUD Bezdan iz Pirovca, KUD sv. Donat iz Zadra, KUD Dubrava iz Dubrave kod Šibenika, KUD Krenice iz Gale kod Sinja, KUD Branimir iz Kina i KUD Zora iz Betine kao domaćini.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here