U Pirovcu podijeljeno 2,3 milijuna kuna za komunalni standard

0
1870
Načelniku Ivanu Gulamu dodijeljena je odluka o sufinanciranju nove zgrade općine i knjižnice (Foto: Rudinapress/H. Pavić/Vizualizacija)

Pirovac je danas bio domaćin dodjele 2,3 milijuna kuna iz proračuna Ministarstva graditeljstva namijenjenih sufinanciranju komunalnih projekata sedam općina i dva grada Šibensko-kninske županije.

Odluke o sufinanciranju u ime Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja uručio je savjetnik ministra Alen Grabar. Kako je prilikom proslave Jurjeva u pirovcu najavio sam ministar Predrag Štromar, Općini Pirovac je temeljem ovog javnog poziva dodijeljeno 350.000 kuna za uređenje nove zgrade općine i knjižnice. Danas je načelniku Ivanu Gulamu odluka i službeno uručena.

– Ovim projektom Općina Pirovac prestat će funkcionirati kao podstanar – rekao je ovom prilikom načelnik Ivan Gulam, uz zahvalu Ministarstvu graditeljstva što prati Općinu u njenim projektima.

Ministarstvo graditeljstva u Pirovcu je organiziralo sastanak s načelnicima sedam općina i gradonačelnicima dva grada naše županija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Novcem iz Ministarstva graditeljstva i drugih izvora novi općinski uredi i nova knjižnica uredit će se na prvom katu zgrade u središtu mjesta, čije je prizemlje s ambulantama opće i dentalne medicine nedavno obnovljeno.

Kako je rekao savjetnik ministra Alen Grabar, javni poziv je raspisan i sredstva su dodijeljena u sklopu niza reformi i mjera kojim Ministarstvo graditeljstva nastoji postići ravnomjerni razvoj na cijelom području RH, odnosno podići razinu javnih usluga, a sve s ciljem boljeg standarda i bolje kvalitete života.

Zajednička fotografija predstavnika Ministarstva graditeljstva s načelnicima i gradonačelnicima koji su preuzeli odluke (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here