Obilježen Dan sportske dvorane – zajedništvo Murtera na djelu

0
2583
Pod budnim okom publike (Foto: Rudinapress/V. Maleš)

Subota je bila “Dan otvorenih vrata Sportske dvorane Murter” – sportsko-kulturni projekt SKUD-a Kreativac, osmišljen kao sinergija svih korisnika dvorane kroz njihova djelovanja, okupio je preko 150 djece vrtićke dobi i nižih razreda osnovne.

Aerobic team “Perlice” pobrinuo se za sve plesne i navijačke točke, likovnjaci su dekorirali prostor velikom izložbom svojih radova, te su se priključili plesnim “Perlicama” u navijačkim nastupima u pauzama sportskih događanja.
Klub ritmičke gimnastike Šibenik Dalmacija gostovao je sa svojom najmlađom skupinom, te nagrađivanim seniorima, a za dinamične utakmice pobrinuli su se RK Šibenik, KK Otok Murter, te razigrana ekipa MNK Murter kroz malonogometnu utakmicu tridesetak najmlađih igrača, podijeljenih u tri ekipe.

Foto Rudinapress/V. Maleš

Udruga Latinsko idro, predvođena njenim najznačajnijim članovima, priredila je pravi spektakl s kaićem na tradicionalno idro, kojeg su zbog previsokog jarbola ipak morali ostaviti pred sportskom dvoranom, kako bi najmlađima predstavili armanje, ovom prigodom skoro “usuho”, ako se izuzme neočekivan pljusak koji ipak nije uspio pokvariti ukupan dojam niti prekinuti zabavu. Osim armanja, djeca su dobila brošure i letke u kojima su osnovne informacije o dijelovima broda, te simpatičnu edukativnu križaljku, a u sportskom dijelu, natjecali su se u natezanju konopa i nošenju vesla.

“Armanje na suho” nije mogla omesti ni kiša (Foto: Rudinapress/V. Maleš)

“Jako nam je drago da smo uspjeli kroz sportske aktivnosti koje su ipak bliže svima, unijeti uspješno i segment kulture, kako bi ostvarili ovakav zajednički projekt druženja korisnika dvorane, klubova, djece i roditelja. “Šareni poligon”- natjecanje roditelja i djece zajedno, samo je jedno od nastojanja da povežemo sve u jedan topli događaj, u kojem je glavna poveznica opušteno druženje na relaciji djeca-roditelji-klubovi”,  ističu organizatorice projekta, voditeljice SKUD Kreativac, Jelena Ćurić i Marija Bašić Baričić.

Pohvalile su očeve,  vrsne sportaše koji su volonterski pripremali roštilj kako bi zabavi i druženju pridodali i zajednički ručak. Riječi zahvale upućene su, također, lokalnoj samoupravi i Turističkoj zajednici, koji su uz Murteli bili pokrovitelji događaja.

– Možemo reći da nalazimo na iznimno veliko razumijevanje od strane načelnika Tonija Turčinova koji nas prati u radu i zdušno bodri u ovakvim aktivnostima. Primjerice, ovom prigodom prostor dvorane i namirnice i piće za zajednički ručak, obilan roštilj za svu djecu i roditelje, osigurala je Općina, majice, zahvalnice i pehare omogućila je TZO Murter Kornati, a za sve potrebno na raspolaganju nam je stalno i komunalno društvo Murtela”- zadovoljne su organizatorice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here