Novi predsjednik Udruge Latinsko idro je Jakov Lovrić

0
3205
Foto: Vlatka Maleš

Skupština Udruge “Latinsko idro” u nedjelju je izabrala novo vodstvo – predsjednik je Jakov Lovrić, potpredsjednik Ante Turčinov, Tina Skračić je tajnica, a Upravni odbor čine Luka Mudronja, Vladimir Skračić, Kate Šikić Čubrić, Nikola Papeša i Marija Schellenberg.

Skupština je prošla u znaku bivšeg predsjednika, izenada preminulog Željka Jerata, a uz izbor novog vodstva na dnevnom redu je bilo i izvješće o radu za 2018. godinu. U njemu je navedeno kako je školska gajeta “Kurnatarica”, brod u vlasništvu Udruge, redovno održavana. No, jedno od tri jedra je oštetećeno na Uskršnji ponedjeljak, te zahtjeva popravak.
U presjeku aktivnosti za proteklu godinu, kao bitno se istaknulo njihovo sudjelovanje u edukaciji djece i mladih, vezanih za plovidbu i tradicijska plovila. Tako potpomažu rad Udruge Malo latinsko idro, zajedno s djelatnicima OŠ Murterski škoji, u sklopu koje je održana plovidba i regata za učenike 8. razreda krajem svibnja na Gospu od Tarca, uz najavu da će takva suradnja biti nastavljena kao tradicija. Uslijedio je i podulji popis gostovanja, manifestacija i regata raznih tipova, na kojima je udruga Latinsko idro sudjelovala, te aktivna suradnja s nizom udruga sličnog karaktera od Rovinja do Dubrovnika, pri čemu je poseban naglasak bio na lokalnim udrugama, s kojima ostvaruju suradnju kroz promenadne i kulturno-zabavne manifestacije.
Za ovu godinu, najavljeno je partnerstvo s udrugom Argonauta, na projektu oko razvoja programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz revitalizaciju Sokolane, te nastavak regate Didovin veslom, suradnja s udrugama na svim projektima unutar Općine i šire. Skupština je prošla u znaku bivšeg predsjednika, iznenada preminulog Željka Jerata.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here