MURTER Raspisan natječaj za gradnju dječjeg vrtića

1
2077
Načelnik Toni Turčinov i vizualizacija projekta vrtića (Foto: Rudinapress)

Projekt vrtića ide dalje. Općina Murter-Kornati objavila je javni natječaj za izgradnju nove zgrade dječjeg vrtića i jaslica u Murteru. Radovi su podijeljeni u tri faze i koštat će biti približno deset milijuna kuna, po pola iz općinskog i državnog proračuna.

Otvaranje ponuda je zakazano za 24. svibnja, a radovi počinju odmah nakon turističke sezone, tako da budu gotovi na jesen 2020.

– Projekt dječjeg vrtića najznačajniji je od svih projekata Općine Murter-Kornati. Meni osobno će biti najljepša moguća vijest kad za Dan Općine budemo položili kamen temeljac – kaže načelnik Toni Turčinov.

Murterski vrtić nije mogao biti financiran preko mjere 7.4.1.  Programa ruralnog razvoja, jer njegova vrijednost premašuje vrijednosti iz propozicija natječaja. Kako bi mogao biti sagrađen i plaćen unutar godine dana, Općinsko vijeće je na prošloj sjednici odlučilo da će potrebnih deset milijuna osigurati kreditom.

– Ovaj projekt rađen je vrlo kvalitetno, s vrlo visokim standardima. Nismo htjeli spuštati  kriterije, ni frizirati troškove kako bi ga ugurali u okvire natječaja, ali nemamo vremena čekati da se raspiše odgovarajući natječaj. Vrtić je budućnost, ne možemo je više odgađati – pojašnjava načelnik Turčinov odluku Vijeća.

Pola iznosa potrebnog za gradnju, kaže načelnik, bit će povučeno s raznih pozicija državnog proračuna. Već je Ministarstvo za demografiju odobrilo 70.000 kuna za izradu izvedbenog projekta novog vrtića i jaslica, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU još milijun kuna za gradnju. U nailazećem razdoblju očekuje se još izdašnija potpora projektu,  a novodobrenim potporama će biti reprogramirano kreditno zaduženje.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here