PRVOSVIBANJSKE BALOTE Kristina i Joso osvojili Prvenstvo Tisnog

0
3317
Kristina Stegić pod budnim okom suigrača i trenera Josipa Šimata (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Kristina Stegić i Josip Šimat – par Stare civilizacije – bio je najbolji među 16 parova koji su nastupili na prvosvibanjskom Prvenstvu Tisnog u balotama u mješovitim parovima.

Iako u Tisnom već dugo nema zoga za balote, Tišnjani nisu zaboravili ovu igru. Čini se i da neće.  U Prvenstvu Tisnoga moglo je sudjelovati sveukupno 16 parova, no prijavila su se čak 22! I prolazu između Caffe bara Shades i Caffe bara Kole bilo je više nego uzbudljivo. Uživali su igrači i navijači, za tren je došao jedan sat u noći.  Da su zaigrali svi koji su htjeli, prvenstvo nikad ne bi završilo.

Stare civilizacije – Josip Šimat i Kristina Stegić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Gracioznost i preciznost od početka su krasili balotaški nastup Kristine Stegić, što je znao iskoristiti njen par, Josip Šimat, tek naoko nezgrapan, ali vrlo spretan poznavatelj balota i balotaške psihologije.  – Ne, ovo nije bilo nikakvo iznenađenje. Pa Joso Šimat svima je rekao da ćemo mi pobijediti još prije nego se prva balota zakotrljala. Igra kojom nam se večeras predstavio dostojna je profesionalnog balotaša, a njegove spobnosti kao trenera su nenadmašive. Cijelu večer mi je davao upute, a ja sam ih pozorno slušala i nastojala ih što točnije i preciznije ispuniti. Eto, zato nisam  ni malo iznenađena što smo pobijedili – rekla nam je Kristina, koja nikad do sinoć nije igrala ni vježbala igru balotama.

Bilo je vrlo teških trenutaka (Foto:; Rudinapress/H. Pavić)

– Nisam balote, ali jesam karate, kung fu i jogu. I svakako da su mi takvi treninzi pomogli – kaže Kristina.

Ona pobjedu pripisuje svom paru, Josi Šimatu, za kojeg kaže da je nenadmašan.

Uz zahvale Kristini na izvrsnoj igri i komplimentima, zasluge za pobjedu Šimat pripisuje superiornosti njegove generacije nad onima što su došle kasnije.

– Da. Mi smo zapravo generacija i par Stare civilizacije. Ove što su došle za nama stvarno nemaju force ni za šta, pa makar svakog dana spavale do podne – rekao je šampion Šimat, prije nego je novčanu nagradu na šanku zamijenio za piće za sve svoje vjerne navijačice i navijače.

Suci su bili Bruno Frkić i Joso Čuzela Papata

Kristina i Joso tijekom večeri pobijedili su čitav niz kvalietnih parova, u kojima su bili i njihovi supružnici i djeca. U Finalu su se ogledali s Dijanom Stegić i Tomom Belakušićem. inalu ogledali protiv Diajnen Stegić i Tome Belakušića. I bili su bolji.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here