MURTER Preminuo Željko Jerat

0
6685
Željko Jerat za kormilom Jaruha na Latinskom idru 2016. (Foto: Arhiv Rudinapressa/H. Pavić)

U 63. godini života u Murteru je preminuo Željko Jerat, jedan od utemeljitelja i dugogodišnji predsjednik udruge Latinsko idro.

Vijest o iznenadnoj smrti proširila se Murterom i društvenim mrežama, a kako se radi o čovjeku koji je mnogočime zadužio naš otok našla se i na službenim stranicama lokalne samouprave.

– Željko Jerat bio je jedan od najaktivnijih promotora murterske baštine.  Ciijeli je svoj život posvetio nautici, očuvanju i promociji maritimske baštine murterskoga kraja. Željko Jerat je jedno vrijeme bio na čelu TZ Murtera. Bio je i osnivač i vlasnik tvrtke Jarušica d.o.o. osnovane 1997. godine koja slovi kao jedna od najstarijih čarter kompanija na ovom području – stoji u obavijesti Općine Murter-Kornati.

Na stranicama Općine Tisno napominju da je, uz sve ostale aktivnosti, “najviše energije usmjeravao na očuvanje maritimske baštine našeg otoka, a vrlo uspješno radio je na brendiranju cijelog otoka Murtera kroz promociju drvenog broda”. U ime Općine Tisno obitelji je brzojav sućuti uputio načelnik Ivan Klarin.

Sprovod je u srijedu 24. travnja u 17 sati na mjesnom groblju u Murteru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here