U Pirovcu, Tisnom i Betini “Uskrsni doručak”, u Murteru “gastro event”

0
2500

Uskrsni ponedjeljak donosi niz manifestacija u Pirovcu, Tisnom, Jezerima, Betini i Murteru.

Neovisno o izvornosti i uopće pripadnosti ovakvih običaja lokalnoj vjerskoj i gastronomskoj tradiciji, Uskrsni doručak u režiji lokalne samouprave i Turističke zajednice u našim mjestima označava početak ili bar početak početka turističke sezone. Murterini se najviše trude, najmanje štede i najavljuju poseban događaj.

TZ Općine Pirovac poziva na uskršnji doručak koji od 10.00 sati u centru pripremaju Konoba Nono i Restoran i pizzeria Spalladium Pirovac, zajedno s pekarnama Laura i Pirovac.  Nastupaju KUU Bezdan i Puhački orkestar Pirovac. Navečer u 19.00 sati u kino dvorani koncert će održati domaći Pjevački zbor sv. Juraj i Pjevački zbor sv. Roko iz Zatona.

– Pozivamo vas da nam se pridružite u što većem broju na tradicionalnom Uskršnjem doručku na tišnjanskoj Rudini u ponedjeljak 22. travnja s početkom u 10,30 sati. Uz tradicionalna uskršnja jela i fritaju, Uskršnji dječji sajam, uživajte i u nastupu klape Sebenico – stoji u pozivu Tišnjana.

Točno vrijeme početka Uskrsnog doručka u Betini nije određeno, već se samo navodi da će se održati na Trgu na moru u ponedjeljak “nakon svete mise”. – Ugostit ćemo Vas zajedno s KUD-om Zora Betina. Pridružite nam se! – poziva TZ Betina.

Murterini su imaju najoriginalniji i najraskošniji ponedjeljak – umjesto na “Uskršnji doručak” oni pozivaju na “Uskršnji gastro event” koji priređuju na Trgu Rudina s početkom u 10.00 sati. .
– Umjesto uobičajenog doručaka kojeg prate tradicionalna jela, dominirat će okusi tradicije u kombinaciji namirnica i recepata koje čuvamo u pretincima bakine kuhinje, te niz varijacija na temu uz dašak trendovskih, dizajnerski šarmantnih jela. Očekuje vas iznimno gastro iskustvo, dostojno svjetskih meka gastronomske scene! – pozivaju iz TZ-a Općine Murter-Kornati na Rudinu gdje će posjetitelje častiti renomirani murterski i kornatski čarobnjaci kuhinje, restorani: “Boba”, “Rebac”, “Tic tac”, “Fešta”, “Smokvica” , “Račić”, “Mareta”, “Fine Food Murter” , “Fabro” i “Barbara”.

Pozivamo vas da nazočite Uskršnjem gastro eventu, koji će se održati u Murteru, 22. travnja, na Trgu Rudina (10:00 h). …

Objavljuje Murter-Kornati Tourist BoardSrijeda, 17. travnja 2019.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here