KUĆICA PORED MORA Suhe knjige na Andriji sad čekaju čitatelje nove

0
2940
Trebalo je prvo oprati prozore - Anđa u kućici za knjige na Andriji (Foto: Rudinapreess/H. Pavić)

Tišnjanska kućica za knjige preživjela je zimu. I kućica i knjige. Trebalo ju je samo malo provjetriti, obrisati prašinu i oprati prozore da bude spremna za sezonu.

Ideja da se Tisno pridruži globalnom projektu Little Free Library  došla je od tišnjanskog donačelnika Miljenka Meštrova, a kako se svidjela i ravnateljici Narodne knjižnice i čitaonice Silviji Ćurić,  realizacija je povjerena, kome drugom nego Andrei Mintaković. Pomogli su i vatrogasci te je kućica za knjige lani na početku kolovoza podignuta na početku plaže Andrija (POVEZNICA).

Kućica za knjige smještena je na početku Andrije – zatonite u svijet knjige, more je još hčladno (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Dakle, svi šetači sv. Andrije i dalje su pozvani da posve besplatno i bez ikakvih formalnosti pokupe knjigu i uživaju u proljetnom danu. Nedjelja je bila sunčana i topla, ali ipak ne dovoljno topla za obilazak edukativne podmorske staze. Umjesto u hladno more, sada se čini pametnije zaroniti u svijet knjige. Andrija nosi titulu najromantičnije plaže otoka te se zgode i nezgode ljetnih noći uz vino i gitare prepričavaju desetljećima. Isto tako, u ljetnim razgovorima pametnih ljudi može se čuti da nema boljeg društva za izležavanje na plaži od dobre knjige.  Tko zna, možda je stvarno tako, valja provjeriti. Knjige će na Andriji čekati, u svojoj kućici sigurne od kiše i vjetra.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here