JOŠ ČETIRI NAGRADE OŠ Murterski škoji šampion je hrvatskog jezika

1
2493
Murterske osmašice (Foto: Rudinapress/V. Maleš)

Po broju učenika mala otočna škola, OŠ Murterski škoji u Murteru, s tek dvanaest razrednih odjeljenja i 222 učenika, velika je po učešću i rezultatima u natjecanjima znanja.

Učenica osmog razreda Irena Kovačević osvojila je prvo mjesto županijskog Natjecanja iz hrvatskog jezika u održanom u OŠ Skradin. S  Irenom su sudjelovale još tri učenice iz istog razrednog odjeljenja i svaka je postigla značajan rezultat. Tako su Cvita Božikov i Lucija Lovrić osvojile treće mjesto, a Magdalena Turčinov deseto. Pod mentorskom palicom profesorice hrvatskog jezika Gordane Knez uspjeh učenika je, izgleda, zagarantiran.
Djevojke smo pitali koliko je zapravo hrvatski jezik zahtjevan i koliko je mentorica stroga.

“Ovo nam je druga godina sudjelovanja na ovom natjecanju. Dakle, provjereno je da se radi o vrlo zabavnom događaju. Upoznajemo nove škole, putujemo i upoznajemo vršnjake iz drugih krajeva”, gotovo uglas pričaju Irena, Cvita, Lucija i Magdalena.

Pobjednice (Foto: Rudinapress/V. Maleš)

Hrvatski jezik sam po sebi, kažu, nije težak predmet, pogotovo onome tko ga voli. U pitanjima na samom natjecanju mogle su vidjeti da su od svoje učiteljice mnogo toga naučile i da im ostaje u trajnom znanju.

“Pokazalo se da znamo gramatiku, kao i povijest hrvatskog jezika, iako je bila zastupljena čak i malo više nego što smo je učili, posebno što se tiče nekih logičkih zadataka. U sedmom razredu nam dogodilo da smo odlazeći na natjecanje morali obraditi lekcije unaprijed, kako bi savladale baš sve gradivo koje nas je moglo dočekati u ispitima. Prof. Knez uporno i mnogo s nama vježba i moramo joj priznati da nas ponekad malo i “namuči”. Ali da nije tako, ne bi bile ovako dobre”- kažu nam šampionke.
Djevojke na jesen napuštaju osnovnu školu, silno su uzbuđene zbog odlaska u srednju školu, ali spremne su na nove izazove koje im nosi budućnost. Irena, Magdalena i Lucija žele upisati Gimnaziju “Antuna Vrančića” u Šibeniku, dok Cvitu zanima arhitektura.

Budu li njihovi novi profesori radili poput njihove sadašnje mentorice, kažu, rado će nastaviti sudjelovati u natjecanjima iz omiljenog im predmeta.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here