MURTER Mihaela Veronika Šikić – izvrsnost otkrivena u školi

0
2657
Mihaela Veronika Šikić u knjižnici s časopisom Murterski škoji (Foto: Rudinapress/V. Maleš)

Murter je prvak Šibensko-kninske županije! Kazivanjem poezije Luke Paljetka učenica petog razreda OŠ Murterski škoji Mihaela Veronika Šikić pobijedila je na županijskom LiDraNu 2019. u kategoriji samostalni scenski izraz.

Državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2019. za učenike osnovnih škola održava se u Hotelu Solaris u Šibeniku od 25. do 27. ožujka 2019. godine. Pobjeda na županijskoj razini Mihaeli je osigurala sudjelovanje na državnoj smotri u Solarisu, gdje će se natjecati zajedno s još četrdeset učenika iz gotovo svih gradova Hrvatske u kategoriji pojedinačni scenski nastup. Pred prosudbeno povjerenstvo izlazi 25. ili 26. ožujka u kongresnoj dvorani “Kornati” u sklopu Hotela Ivan.

– Na županijskom natjecanju je konkurencija bila poprilično snažna, tako da uopće nisam očekivala prolaz. Ja sam bila jedina koja se predstavila pjesmom, dok su svi ostali ponudili interpretacije sastava i priča, a ujedno mi je ovo bio prvi nastup na Lidranu. Kad su me obavijestili o osvojenom prvom mjestu, bilo mi je istovremeno i čudno i drago – povjerila nam se Mihaela Veronika.

Mihaela Veronika Šikić (Foto: Rudinapress/V. Maleš)

Na natjecanje je potaknuta od strane profesorice hrvatskog jezika Gordane Knez koja je u njoj prepoznala izniman dar za izražavanje i scenski nastup. Osim na “daskama što život znače”, njihova suradnja je aktualna i kroz kreiranje jedinog školskog časopisa “Murterski škoji”, možda jedinog što ga izdaje neka škola u Šibensko-kninskoj županiji. Osim u pisanju novinskih tekstova, Mihaela Veronika se izvještila i kao voditeljica školskih priredbi.
Vrsna mentorica prof. Knez i ravnatelj Edo Juraga puno ulažu u motivaciju učenika nastojeći pobuditi zanimanje, a onda i razvijati znanja i vještine u kojima su posebno nadareni. Na Mihaelu Veroniku su svakako ponosne i njene prijateljice, kao i obitelj,
– Za školski časopis “Murterski škoji” pisale su i moje sestre, sudjelovale su na LiDraNu, a moja mama je u svoje vrijeme također bila voditeljica i glumica. Jako su svi sretni zbog mene što sam nastavila kreativni običaj u obitelji. Od malena sam uz njih naučila da se ne bojim pozornice, mikrofona i pisanja.  Jako volim sve što radim. Pohađala sam i satove glumačke rutine u sklopu DAM-a, ali trenutačno pauziram zbog mnogih izvanškolskih i školskih obaveza – kaže nam simpatična svestrana Mihaela Veronika.

Njoj i njenoj mentorici prof. Knez želimo dobru zabavu i mnogo uspjeha na državnom natjecanju s vedrom pjesmom “Mačka koja je mnogo jela” iz knjige Miševi i mačke naglavačke Luke Paljetka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here