KULTURA I HOTELI Borovnik je predvodnik cjelogodišnjeg turizma

0
2287
Radionica Dubravke Davidović uoči Skupštine (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Ovogodišnja 16. po redu redovna skupština Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela održava se u Tisnom, gdje joj je domaćin Borovnik, nedavno obnovljeni obiteljski hotel koji je 2004. godine bio među onima iz kojih je potekla inicijativa za osnivanjem udruge.

Za svoje skupštine udruga svake godine bira drugu regiju, a Šibensko-kninska županija i Šibenik su izabrani iz više razloga, među kojima je, kaže Šime Klarić, predsjednik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela, i taj što je Borovnik imao veliku investiciju u kvalitetu i hotelijeri su željeli vidjeti kako funkcionira.

Predsjednik Šime Klarić u razgovoru s novinarkom HRT-a Sanjom Jurišić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Osim toga, riječ je o ne baš čestom primjeru hotela na obali koji radi cijelu godinu. Tema koju obrađujemo ove godine, a to je kulturni turizam 365, je veliki potencijal za naše male hotele i htjeli smo vidjeti kako se takav cjelogodišnji turizam uklopilo ovdje u momentu kada Šibenik i Šibensko-kninska županija sa svojom baštinom i turističkim proizvodom izlaze u sam vrh ponude u Hrvatskoj.  S predstavnicima lokalnih vlasti i direktorima Turističkih zajednica smo htjeli vidjeti kako se odvija suradnja s hotelijerima i jako nam je drago što smo došli baš u Borovnik, koji je već u sredini ožujka pun aktivnih gostiju iz Njemačke. Ovo je prilika i da naši članovi izravno od Dane Slamića čuju kako se to postiže – rekao nam je Klarić.

Predsjednik Udruge Šime Klarić s direktorom Borovnika Davorom Slamićem i Danom Slamićem (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela u svom redovnom i pridruženom članstvu danas broji 146 hotela i 66 pansiona i agrodomaćinstva s područja cijele Hrvatske. Dane Slamić je jedan od njenih osnivača, a skupštini je ovo prvo gostovanje u Tisnom.

– Iako sam kao jedan od osnivača i član Upravnog vijeća mogao i ranije tražiti da budem domaćin, drago mi je da smo u Šibensko-kninskoj županiji i Tisnom sada kada imamo jedan ovakav reprezentativni objekt koji je u bilo koje doba godine spreman primiti skupštinu bilo koje organizacije, pa tako i Nacionalne udruge OHM-a – rekao nam je Slamić. Borovnik je lani bio zatvoren manje od tri mjeseca, a ove će godine najave su nešto bolje i pauza će biti još kraća.

Osim održavanja same godišnje skupštine, Borovnik je danas ugostio i radionici „Odnos s gostima i kvaliteta usluge“ Tare Grbčić, čiji su sudionici, među ostalim, usvajali tehnike afirmativnog komuniciranja u rješavanju reklamacija. Na drugoj radionici, naslova „Kako produžiti sezonu kroz kulturni turizam – kulturne rute“, od konzultantice Dubravke Davidović se moglo doznati štošta o kulturnom turizmu kao izvrsnom alatu produženja sezone u Hrvatskoj kroz koju prolazi čak 16 Kulturnih ruta Europe.

U radionicama su sudjelovali i direktori lokalnih Turističkih zajednica – Željana Šikić, direktorica TZ-a ŠKŽ (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here