Pirovački F16 “napada” povorku Murterskih baka

0
1892
Pirovčani su svoj dorađeni F16 dodatno doradili (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Pirovčani slave što nisu poništili svoj natječaj za nabavku ratnih zrakoplova od Izraela – najbolja maska tamošnjih poklada upravo je dorađeni izraelski lovac F16, koji će ih, zajedno s posadom i pripadajućim tehničkim osobljem, predstavljati sutra na velikoj povorci u Murteru.

Poklade su ove godine bile u znaku “afere avioni”, no blamaža hrvatske Vlade koja je nastala s propalom kupovinom američkih F 16 zrakoplova u Izraelu Pirovčanima je donijela slavu. Zrakoplovi im nisu trebali za čuvanje rafinerija i naftnih polja Pirovačke Industrije nafte (PIN-a) na Makirini ni za presijecanje britanskog koridora između Tisnog i Barbarela’sa, već samo za – zafrkanciju. F16 zrakoplov bio je tema nekoliko vrlo uspjelih skupnih maski. Osim nagrade, najbolja maska poklada predstavlja u “inozemstvu”, pa će u zrakoplovu F16 Pirovčani sutra “napasti” povorku Murterskih baka. Nije ni moglo biti drugačije kad je jedan od najbitnijih članova Pokladnog odbora bio sam Dart Wader iz Ratova zvijezda.

– Ako se to kome ne sviđa, kriv je Grgo – kažu Pirovčani na prigovore zbog militarizacije karnevala.

Grgo je pirovačko ime Krnje ili Jure, koji je uvijek i svuda kriv za sve. Bio je, naravno, u obliku aviona F16 i pogubljen je na lomači.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here