FOTO Jezerski pokladi bolji no ikad – Apokalipsa maska godine

0
3234
Apokalipsa (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Jezerani su u maškarama sve bolji. Jučer su bili odlični. Urnebesni. Točno onako kako je Pokladni odbor najavio, oduševili su zanimljivim maskama i ručno izrađenim kostimima koje su danima i mjesecima pripremali.

Odluče li se sutra ići u Murter, Jezerske maske neće zaostajati za murterskim bakama. Načelnik Ivan Klarin nije pogriješio kada je predao ključeve vlasti jezerskim pokladama. I Mrčo je znao što s ključem treba napraviti da sve prođe još bolje nego lani.

Mrčo je znao što treba napraviti s ključem sela (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Predajući vlast načelnik je poučio Jezerane da trebaju biti dobri prema starima.

– Istina je da ćete ostati bez njihovih penzij, bez obzira koliko vanka bilo celzij, ali kad se riješite matere i oca,  više vas neće mučiti besparica, sve lipe terene koje imate u kući, prodajte ih puno ne brinući, masline uz put koje imate malo kopajte, a one dalje, ke se ne vidu, sve popilajte, tako ćete lakše moji Jezerani živiti i malo koga u životu šljiviti – rekao je Klarin predajući ključ Mrči.

Evo fotogalerije s početka večeri:

Skup u šatoru na Trgu Jezerana je, među ostalim, iskorišten i kako bi se još jednom upozorilo na lošu demografsku sliku i rastući broj neženja. Zbog takvih koji se nikako ne žele ženiti, ovi oženjeni muškarci sve češće se moraju se rastavljati i ponovno ženiti. Ovaj je problem, moglo se čuti, najizraženiji u Košuluku, gdje živi jedan od najokorjelijih neženja don Tuna…

Kasno sinoć proglašene su i najbolje maske. Nije bilo lako odlučiti, ali netko je morao čpobjediti. Maska godine je Apokalipsa, slijedi Kraljevstvo uklete šume te  Belle ragazze – Vespe.

Povorku je fotografirao Neven Jović:

Objavljuje Visit JezeraNedjelja, 3. ožujka 2019.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here