FOTO Maškarana regata odala počast slavnim brodolomcima

1
2717
Maškarana regata (Foto: Rudinapress/. V. Maleš)

Maškarana regata – hibridni pokladni event u organizaciji Pokladnog odbora i Udruge Latinsko idro – okupila je danas rekordnih pet posada.

Spoj tradicija murterskih Baka i latinskog jedrilja ove je godine bio poprilično idiličan. Lagani vjetrić uz pokoji oblačak bili su kao naručeni za ovakvu revijalnu plovidbu.  No, Murterini su se ovom prigodom prisjetili onih koji 2015. godine nisu bili takve sreće  (ministri brodolomci).

Evocirana je uspomena na havariju Jaruha iz 2015. – Potopljeni leut Jaruh (Foto: Arhiva – Igor Turčinov – Stijić)

Nakon signalne rakete koja je označila start regate članice posade “Damirovih cura” sentimentalno su u namreškano more položile tri pojasa za spašavanje, u znak uspješne akcije spašavanja trojice ministara (Zmajlović, Lorencin i Hajdaš Dončić). Nezgoda koja je tad završila bez većih posljedica, desila se prije četiri godine, kad su nesretni ministri iz njedra leuta “Jaruh” završili u nemilosrdno hladno more murterskog akvatorija. Trojica ministara možda nisu¸bili idejni začetnici Maškarane regate, ali su svojim primjerom potaknuli mnoge maškarane, a i one koji misle da nisu, da od plovidbe letutom rade zafrkanciju.

Na pučini se tijekom maškarane regate nije dogodio veći incident, ako se izuzme misno vino u “potiću”, koje se uslijed idiličnih kadrova prirode i zabavna društva, omililo “biskupu Rebcu”, te ga zamalo položilo mladim damama u krilo. Odojak u “Kristalnoj dvorani” bio je više nego zaslužen.

Poredak pobjednika regate je sljedeći:

1. Baba Vedranka Balarina sa svojim babama
2. Biskup Rebac
3. Divlje mačke
4. Damirove cure
5. Velika mama & Tic Tac girls

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here