KUP DALMACIJE U BETINI Otočki kartaši slavili u susretu s Vodičanima

0
2386
Majstoricu su igrali Poskok i Bibilo (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Susret najboljih kartaških timova otoka Murtera s najboljim timovima Vodica u nedjelju je odlučila je majstorica –  Zoran Šarić i Zorislav Mudronja, spareni u timu Poskok, dobili su Bibilo, Danijelu i Bruna Storića, u partiji triumfe (vodički triomfo) koji se u Betini igrao po betinskim pravilima – do 401.

Betinski turnir “Briškula” i vodički “Trešeta i trionfo” najveći su i najdugovječniji kartaški turniri, a ima već niz godina da organiziraju zajedničku igru kao Kup Šibensko-kninske županije ili Kup Dalmacije.

– Vodičani su jako dobri igrači i uvijek bude vrlo interesantno s njima. To što nas dijele neke razlike – npr. oni ne igraju briškulu, nego samo trišetu i triumfu, koja se kod njih igra do 333, a kod nas do 401… – ne smeta ni najmanje. Brzo se sve to pohvata, pa kod njih igramo po njihovim pravilima, a kod nas po našima – kaže Davor Bosna, predsjednik betinske kartaške Udruge “Briškula”.

Devet otočkih i devet vodičkih kartaških timova igrali su prošle nedjelje u vodičkoj konobi Draža (POVEZNICA), a uzvratni susret je bio jučer u Restoranu na moru.

Evo i rezultata po parovima:

Runje i Miladin – Torkul 6 : 4

Jure – Kosmač 6 : 3

Grobna Tišina – Koalicija 4 : 6

Blatari – Staklojajci 3 : 6

Torkul – Dea 6 : 2

Dvi live – Struni 1 : 6

Kozara – Baraba 6 : 2

Poskok – Bibilo  4 : 6

Šepurine – Baćo 2 : 6

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here