POKLADE Murterske bake na webu

0
4046
Internetske stranice Murterskih baka/ https://murter-carnival.info

Murterske bake konačno su dobile i svoje službene internetske stranice https://murter-carnival.info. Projekt je realizirala Turistička zajednica Općine Murter-Kornati  preko agencija za digitalni marketing “Visi media” iz Splita.

Govori se o oko 130 godina postojanja “Baka”, a sam pokladni odbor organizira pokladna zbivanja u Murteru još od davnih 50-tih godina. U korak s vremenom, poklade su od sada prisutne i virtualno.

Direktorica Turističke zajednice Općine Murter-Kornati Mateja Bašić (Foto:Rudinapress/V. Maleš)

– Bake su jedan od simbola Murtera i kao takve veoma važne za razvoj brenda mjesta kao poželjne turističke destinacije i tijekom zimskih dana. Dugi niz godina svesrdno donacijama podupiremo rad Pokladnog odbora, bilo da je u pitanju izrada POS reklamnog materijala, sufinanciranje glazbenih izvođača, nabavke namirnica i pića za after party i slično. Sam projekt iz godine u godinu postaje sve zahtjevniji, zahvaljujući kreativnosti naših skupina, koje su zbog svojih fascinantnih kostima postali medijski miljenici diljem države. Kako bi bolje informirali širu javnost i strane goste, koji učestalo šalju upite o povorci i paket aranžmanima gostovanja, web stranica nam je bila neophodna za protok informacija – pojašnjava direktorica TZ Murter-Kornati Mateja Bašić.

Osim same povorke koju prate svi mediji, ostala pokladna događanja nisu do sad bila poznata široj javnosti, a ugrijani smještaj i otvoreni restoran je bilo teško naći. Web stranice murterskih Baka te nedostatke ispravljaju.

– Pobrinuli smo se da svi koji žele sudjelovati u našem pokladnom spektaklu imaju lako dostupne podatke o raspoloživom smještaju i otvorenim  ugostiteljskim objektima. Oni su istaknuti na interaktivnoj uličnoj karti, koju je također izradila agencija “Visi media” iz Splita. Paralelno s web stranicom, aktivirana je i službena Facebook stranica i YouTube kanal, kako bi se u konačnici našlo što više izvornog materijala na jednom mjestu u pretraživačima. Posebnost web stranice je i u tome, što pod naslovom “Blog” nudi interaktivnu dinamiku tekstova i fotografija svih zbivanja, uključujući i ona “prije” samih pokladnih povorki, što do sada nikad nije bilo vidljivo javnosti – doznajemo od direktorice Bašić.

Posjetite web stranicu Murterskog karnevala (https://murter-carnival.info) kako bi se informirali o aktualnim datumima događanja poput maškarane malonogometne utakmice s after partyjem uz grupu “Full gas”, projekciji dokumentarnog filma “Murterske bake – priča o murterskim pokladama”, maškaranoj regati “Latinsko idro”, te dječjoj i velikoj povorci.

Dobrodošli na službenu FB stranicu MURTERSKIH BAKA!

Ukoliko nas želite kontaktirati, email adresa je: murterske.bake@…

Objavljuje Murter Carnival “Murterske Bake”Ponedjeljak, 28. siječnja 2019.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here