BRIŠKULA BETINA 2019. Grobna tišina u finalu nadvladala Torkul

0
3134
Finale - Grobna tišina i Torkul (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Pobjednici ovogodišnjeg 22. kartaškog turnira “Briškula” Betina 2019. je ekipa Grobna tišina. Naslov najboljih na najdugovječnijem i najstarijem kartaškom turniru otoka ponijeli su četvrti put, što je uspjelo još samo Staklojajcima.

Kapetan pobjedničke Grobne tišine ujedno je i predsjednik betinske udruge kartaša Davor Bosna, a s njim u paru je Perica Uroda.

– Velika je to čast jer se radi uistinu o velikom turniru, u kojem su ove godine sudjelovale čak 24 ekipe sa preko 60 sudionika, najboljih kartaša otoka. U zahvali za pobjedu i kao člana pobjedničke ekipe svakako valja spomenuti i sada pokojnog Žarka Urodu, velikog igrača i čovjeka koji nas je lani napustio – rekao je Bosna kojem je pobjednički pehar predao Đino Talevski, kapetan ekipe Bačo koja je lani osvojila turnir.

Perica Uroda, Davor Bosna i Đino Talevski – Grobnoj tišina je pehar predao kapetan ekipe Bačo (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Grobna tišina je u finalu igrala s ekipom Torkul, u kojoj su nastupali Edi Mudronja i i Igor Skračić. Treće mjesto su osvojili Struni ili Rajko Bračanov i Ivica Olivari.

Priznanja i nagrade su još dobili Jure Kapov kao najmlađi i Joso Mitrov (88) kao najstariji igrač, Dvi triske kao jedina ženska ekipa, a za fair play su nagrađeni Špari, koji su rekorderi po tome što su izgubili sve partije. Ni na 22. Briškuli nije proglašen beštimadur godine.

– Ovo je druga godina za redom bez beštimadura. Ne znamo što se događa, jesmo li sami od sebe postali pažljiviji ili je to zasluga don Mira, ali ako igramo karte bez beštima znači da odlično napredujemo – zadovoljan je Davor Bosna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here