NOĆNI ŽIVOT I MULTIMEDIJA 402 posjetitelja betinske Noći muzeja

0
1983
Gužva na ulazu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U Muzeju betinske drvene brodogradnje noćas je bilo živo – u četvrtoj ovdašnjoj Noći muzeja posjetili su ga i u programima sudjelovala čak 402 posjetitelja.

Ovogodišnji međunarodni muzejski spektakl imao je zadanu temu – Muzeji: inovacije i digitalna budućnost – a Betina je još jednom pokazala da ne kasni za svijetom i da svoje starine zna prezentirati na moderan način.  Uz filmove iz stalnog postava koji su projicirani u multimedijalnoj dvorani, premijerno je prikazivana i video najava budućeg Muzeja izvan zidova, a posebn .je bilo zanimljivo djeci koja su uz pomoć svojih pametnih telefona igrala igre i tražila skrivene predmete po muzeju. Pobjednička grupa osvojila je vrijednu nagradu – izlet u Ivaninu kuću bajki u Ogulinu.

Muzej i djeca (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Zanimljive digitalne igre – kalafatski memori i puzle – osmislili su i učenici 6. razreda OŠ Murterski škoji, pod mentorstvom nastavnice Jelene Meić. Da Noć muzeja u Betini bude i još višeu multimedijalna i interaktivna pobrinuli su se MNK Kalafat i klapa Iz čista mira, čiji su članovi s posjetiteljima podijelili zalogaj, dobru kapljicu i klapsku pismu.

– Ovo nam je treća ili četvrta godina da pivamo u Noći muzeja. To nije nikakvo čudio, jer je Iz čista mira je murtersko-betinska klapa i naravno da se svi odazovemo i onda kada nas pozove prijatelj iz Betine – kaže Marko Bašić Bačvar.

Murtersko-betinska klapa Iz čista mira (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Iznimno dobar prijem ove manifestacije među publikom još jednom je razveselio ravnateljicu Muzeja Katu Šikić Čubrić.

– Usprkos jugu, imali smo goste s cijeloga otoka, a i iz udaljenijih mjesta i gradova, koji su ovdje došli ciljano sudjelovati u Noći muzeja. Svaka Noć muzeja sve je bolja – kaže Šikić Čubrić zahvaljujući svima koji su na bilo koji način sudjelovali u manifestaciji.

Da je betinski noćni život u siječnju nešto uistinu posebno mogla su se osvjedočiti ne samo spomenuta 402 posjetitelja. Dnevnik HRT-a je, naime, u izvještavanju o Noći muzeja izabrao upravo ovaj muzej za javljanje u živo (POVEZNICA).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here