NOĆ MUZEJA 2019. Dođite u Betinu, napravite virtualni đir gajetom

0
1501

Muzej betinske drvene brodogradnje u petak 1. veljače upriličit će Noć muzeja, čime se naš otok četvrti put pridružuje kulturnom spektaklu koji se istovremeno održava u više od 120 gradova svijeta.

“Muzeji: inovacije i digitalna budućnost” tema je ovogodišnje manifestacije Noć muzeja 2019. Komuniciranje muzejskih sadržaja nikad nije bilo interaktivnije i kreativnije nego danas. Putem digitalnih platformi, aplikacija, uvećane stvarnosti i drugih alata muzejski postavi postaju lako dostupni korisniku, lakše se interpretiraju, povećavaju interaktivnost i izazivaju jače emocije.

Betinski muzej ide u korak s vremenom pa je i aktualni projekt Muzeja izvan zidova obogaćen multimedijalnim aplikacijama, a novi sadržaji će biti predstavljeni upravo u Noći muzeja. – Naš vanjski stalni postav je živ, naši eksponati su ploveći. Da bi posjetitelji dobili stvaran osjećaj jedrenja ili veslanja u drvenom brodu odlučili smo ih virtualno provozati, pritom im omogućiti da se bolje upoznaju sa svakim pojedinim brodom – pozivaju iz Betine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here