KRAŠKA LJEPOTICA 34. rođendan NP Krka – danas i sutra besplatan ulaz

0
2224
Gordana Pavić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U subotu, 26. i nedjelju, 27. siječnja posjetiteljima ne plaća se ulaz u Nacionalni park „Krka“ – besplatan ulaz dar je parka povodom proslave njegovog 34. rođendana.

Središnji događaj proslave bio je koncert Četiri tenora – Vladimir Garić, Đani Stipaničev, Marko Pecotić i Filip Hozjak – i šibenskih sopranistica Nere Gojanović i Tee Slavice uz klavirsku pratnju Gordane Pavić u četvrtak u šibenskom kazalištu. Nacionalni park Krka , a jedan je od najmlađih hrvatskih nacionalnih parkova u Hrvatskoj. Proglašen je 1985. godine kako bi se zaštitile iznimne prirodne vrijednosti i bogata kulturno povijesna baština koje se isprepliću u surovom kršu (NP Krka).

– Iako je Nacionalni park „Krka“ „siječanjsko dijete“, to što je zima ne znači da je lav. Zato posjetiteljima u subotu, 26. i nedjelju, 27. siječnja darujemo slobodan ulaz u Nacionalni park „Krka“. Zainteresirani se mogu pridružiti udruzi Forca 08 iz Šibenika u šetnji od Skradinskog mosta do Skradinskog buka 3 400 km dugom pješačkom stazom usječenom u desnu obalu Krke, idealnom za sve one kojima se ne žuri, koji žele doživjeti prirodu svakim svojim korakom. Polazak je u nedjelju u 11 sati kod recepcije Skradinski most – stoji u pozivu.

Evo nekoliko fotografija s proslave u kazalištu:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here