MURTER 715.000 kuna za 13 udruga

0
1955
Nakon potpisa - predstavnici 13 murterskih udruga građana s načelnikom Tonijem Turčinovom (Foto: Rudinapress)

Predstavnici udruga građana koje djeluju u Murteru danas su u Narodnoj knjižnici i čitaonici s načelnikom Tonijem Turčinovim potpisali ugovore o financiranju za 2019. godinu vrijedne ukupno 715.000 kuna.

Šest sportskih udruga ili klubova Općina Murter-Kornati u ovoj godini financira s ukupno 325.000 kuna, a sedam ostalih s još 390.000. Po potpisivanju ugovora načelnik Turčinov je zahvalio čelnicima udruga i svim njihovim članovima na nesebičnom volonterskom radu kojim iz godine u godinu društveni i javni život Murtera čine sve bogatijim i sadržajnijim.

– Naše udruge i njihovo brojno članstvo sa svojim idejama i marljivošću su vrijednost Murtera koju prepoznajemo, zbog čega smo ove godine proračunska sredstva za financiranje njihovih projekata povećali za 100.000 kuna. Prepoznaju je i diljem svijeta, pa će tako u veljači prizori iz Murtera otići u svijet s našim Bakama, što će biti zasluga naše Karnevalske udruge – kaže načelnik Turčinov.

Ovih 13 udruga koje su dobile općinska sredstva, kaže načelnik Turčinov, imaju vrlo široko područje djelovanja i kroz njih se mogu promicati najrazličitiji interesi i ideje.

– Sportski klubovi, udruge, nevladine ili neprofitne organizacije u Murteru imaju nezamjenjivu društvenu ulogu i odrađuju sve ono što lokalna samouprava ne stigne ili joj jednostavno nije u opisu rada. Teško je zamisliti da bi gospodarstvo i politika bez njih mogli ostvarivati probitke, pa je i red da i mi njima nešto od toga vratimo financirajući njihove projekte kroz općinski proračun – rekao je Turčinov.

Evo popisa udruga koje su dobile sredstva: Košarkaški klub Otok Murter, ŠRU Slanica,
DŠRUMŠ, MNK Murter, Sportsko ribolovno društvo Kornatar, Kreativac, Župni zbor Sv. Mihovil, Kulturno umjetnička udruga Zaokret, Ogranak Matice Hrvatske (Dramski amateri Mureter), Latinsko idro, UHVDR, Karnevalska udruga Pokladni odbor Murter i
Argonauta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here