PIROVAC Puhački orkestar odsvirao kraj 2018. godine

0
2626
Božoćno-novogodišnji koncert Puhačkog orkestra Pirovac (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Božićno-novogodišnji koncert Puhačkog orkestra Pirovac ispunio je sinoć dvoranu pirovačkog kina svečanošću i oduševljenjem.

Koncert pirovačkih puhača u sklopu Adventa u Pirovcu bio je kruna njihova rada tijekom godine na izmaku, u kojoj su imali ukupno sedam velikih koncerata i devet promenada. Rijetke su prigode poput sinoćnje kada su na koncert pristigli svi članovi orkestra, ukupno njih 50, a dojam je dodatno je pojačan premijernim nastupom novih članova. Riječ je o pirovačkim mališanima pristiglim iz imale škole Puhačkog orkestra Pirovac koju vodi maestro Denis Jelušić: prvi put je pred publikom zasvirala klarinet Lorena, Mia i Matija flautu, Luka je puhao u tenor, Josip u trubu.

Premijerni nastup trubača Josipa Čubrića (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Kako će 2018. godinu svijet glazbe, među ostalim, pamtiti i po odlasku Olivera Dragojevića, u njegovu su čast Pirovčani izveli set njegovih pjesama. Uspjehu seta svakako je pridonijelo posebno osvjetljenje pozornice koje ga je pratilo. A da večer ne prođe samo uz instrumentalne izvedbe, pobrinula se klapa Gimnazijalke.

Uz zahvalu svima koji su tijekom godine sudjelovali u radu orkestra i svima koji su ga pomagali, maestro Denis Jelušić najavio je nastavak niza glazbenih uspjeha i u 2019. godini, kada će Pirovac biti domaćin Smotre puhačkih orkestara sjeverne i srednje Dalmacije.

Djelić atmosfere donosimo u fotogaleriji:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here