MURTER Stigli darovi, kočijom i gajetom

0
2025
Djed Božićnjak je uplovio na provi Kurnatarice (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Uplovljavanje Djeda Božićnjaka u porat gajetom “Kurnataricom” bila je kruna nedjeljnog Božićnog sajma koji je organizirala Općina Murter-Kornati.

Proljetne temperature, neobične za prosinačke dane, na Trg Rudinu izmamile su u nedjelju Murterine na obiteljsko druženje i zabavu koja je trajala cijela četiri sata. Sadržaja je bilo za svačiji ukus. U prigodnoj ponudi bili unikatni ručne radova što su ih izložile dvije kućne radinosti, Škevin i Voborski, te udruge “Argonauta” i “Kreativac”.

Crvena kočija Konjičkog kluba “Kolan” iz šibenske Dubrave, vozila je djecu kroz Murter. Dva impresivna frizijska konja uz Djeda Božićnjaka su bila najomiljeniji modeli za fotografiranje.

Snijega nije bilo, pa su konji vukli kočiju (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Baka Mrazica i Vilenjaka, zaposlenici Općine, b0ili su zaduženi za okrjepu. Našlo se tu pecipala i čaja za djecu, te kuhana vina i toplih sendviča za odrasle. Siti i gasni, svi su nestrpljivo očekivali Djeda Božićnjaka, koji je po murterskoj tradiciji, doplovio morem u gajeti “Kurnatarici”.

Nakon zabavna druženja, plesa i pjesme, djeca su konačno dočekala uplovljavanje iščekivanog Djeda Božićnjaka. Riva i okolne brodice su bile prepune djece koja su čekala da bi dobila svoj poklon.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here