Virko i murterski dramski amateri s Djedom Mrazom i pijanim sobovima

0
1375
Virko na pozornici dvorane Žut (Foto: Vlatka Maleš)

Gostovanje šibenskog kazališta «Virko» u murterskoj dvorani «Žut», predstavom «Mrazova vreća» , zaokružila je sadržaj zabavnog programa posljednje nedjelje Adventskog programa, kojem je prethodio veliki Božićni sajam.

U sat vremena, koliko je predstava trajala, izvrsni glumci «Virka» dočarali su publici kako i Djed Mraz može imati poteškoća u svom radu, posebno kad mu kočiju s darovima vozi desetak sobova, koji su pijani – od mlijeka, koji skrenu sa zvjezdane čarobne putanje, zapnu o dimnjak i zaspu murterske ulice vrećama darova, iz prevrnute kočije.

Ništa lakše nije ni Mrazovim pomoćnicima, vilenjacima. Oni, «sva sreća», ustanovio je Djed Mraz (kojeg glumi sam redatelj Sergej Mioč), nisu bili pijani od kiselog mlijeka, ali Djed im uvijek nađe zamjerku, kao su kakva nestašna djeca.

Sergej Mioč nije pio mlijeka (Foto: Rudinapress/Vlatka Maleš)

No sve to nije ništa u usporedbi kad je tu troje djece sa svojim željama. No, da bi doživjeli ovu izvrsnu predstavu, najbolje ju je pogledati osobno.

Ono po čemu je predstava bila posebna jest suradnja «Virka» i DAM-a, kroz gostovanje malih murterskih dramskih amatera i dječjeg zbora OŠ «Murterski škoji».
Njihov je zadatak bio pozdravni govor i odjava predstave kratkim recitalom.

To je prvo pojavljivanje novih mladih glumaca DAM-a nakon mnogo godina, a za nastup ih je pripremao redatelj Zvonimir Ilijić.

Njihov premijerni nastup najava je za mnoge aktivnosti unutar DAM-a, čije se aktivacije prihvatio redatelj Ilijić, uz potporu Općine Murter Kornati i Ogranka Matice Hrvatske u Murteru, te mnoge nekadašnje glumce DAM-a i volontere kojim svojim znanjem i iskustvom mogu doprinijeti uspjehu projekta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here