SENZACIJA! Mali Murterini na pozornici kao pravi profesionalci

0
2149
Jedna sasvim drugačija priča - foto: Vlatka Maleš

Premijerom predstave “Jedna sasvim drugačija priča”, autorice i odgajateljice Ane Vodopija, murterski dječji vrtić “Pčelica” je dupkom napunio svih 220 sjedećih mjesta kino dvorane “Žut”.

Tridesetak malih glumca, u dobi od tri do sedam godina, marljivo su vježbali za ovaj iznimno zahtjevan kazališni nastup – tek mjesec dana.

O nastanku nesvakidašnje božićne predstave, saznali smo više od same autorice, Ane Vodopije: “ Priča je nastala kao spoj mnogih ideja koje su se vukle kroz godine, u želji da napravimo nešto autohtono, nešto vezano za ovo podneblje, a da temom dotiče Božić. Prvotna ideja je bila priča o tome kako Djed Mraz posjećuje vrtiće, pa je to zatim preraslo u jednu sasvim drugu priču, u kojoj Djed Mraz traži Murter. Tako je došlo do ideje da putuje kroz našu Županiju, zastaje u Šibeniku, kod Kapele, u Tisnom, Jezerima, Betini i u konačnici pronalazi Murter. Kroz to svoje putovanje naravno upoznaje znamenitosti krajeva kojim se kreće.

Dupkom puna dvorana Žut (Foto: Vlatka Maleš)

U Šibeniku je to bila katedrala sv. Jakova, gdje je predahnuo uz note “Šibenske balade”. Na Kapeli je imao prilike pojesti nešto od pečenki, u Tisnom se upoznao s posebnostima tišnjanskog mosta, u Jezerima je otkrio folklor, a u Betini kalafate.
U Murteru dolazi do sv. Roka, upoznaje Srimač – staro selo, murterske Bake, male Bažokiće, latinska jedra i nailazi na naš vrtić. To bi ukratko bio sadržaj večeras odigrane predstave”. Talentiranost djece, koja je razvijana iznimnim zalaganjem njihovih vrtićkih teta, te izvrstan scenarij predstave, rezultirali su golemim oduševljenjem publike.

– Djeca su bila jako uzbuđena. Većina ih zna cijeli tekst, iako je zahtjevan i vjerovali smo da će u konačnici ispasti jako dobro. No ovo je premašilo i sva naša očekivanja. Presretni smo i djeca i mi voditelji i publika. Ovo je veliki poticaj za nove predstave svakako! – oduševljenje nije krila Ana Vodopija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here