JEZERA Božićnom čarolijom na stari jezerski trg vraćeni život i veselje

0
1990
Djelić Božićne čarolije na Koledišću (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Manifestaciju “Advent u Općini Tisno” Jezerani su obogatili na sebi svojstven način, velikim trudom volontera i zajedništvom svih generacija.

Sinoć su upriličili događaj nazvan “Božićna čarolija na Koledišću” i bila je točno to što joj je naslov najavljivao. Svi su uživali u priredbi koju su zajednički organizirali i u njoj sudjelovali svi –  crkveni pjevači, školska i vrtićka djeca, KUD Koledišće,  Mjesni odbor, Turistička zajednica… No, glavni nositelji i organizatori eventa su, reći će svi, su Valerio i Valerija.

Radi se o Valeriju Bračanovu, oduvijek poznatom po snažnom angažmanu u mnogim, ako ne svim javnim događanjima u Jezerima i šire te o Valeriji Strunje, koja, kažu Jezerani, nimalo ne zaostaje. Valerijo je odradio sve tehničke pripreme, a Valerija okupila djecu, uvježbala predstavu i organizirala sve druge sudionike.

Valerija je i sama nastupila s djecom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Ovo je, čini se, već četvrta godina da ovdje na Koledišću priređujemo ovakvo događanje, s prikazom živih jaslica, božićnim napjevima, kuhanim vinom i svim ostalim pripadajućim sadržajima. Djeca se uvijek rado odazovu, a ni roditelje onda ne treba nagovarati – rekla nam je Valerija, zahvaljujući svima na potpori i sudjelovanju u ovom događaju.

Božićna čarolija na Koledišću je, kaže Valerija, bio i prigoda da se pokuša vratiti život na stari jezerski trg. Prema onome što se dalo vidjeti sinoć, uspjeli su Koledišće učiniti i živim i veselim.

Pogledajte kako je bilo sinoć na Koledišću ??

Objavljuje Visit JezeraPonedjeljak, 17. prosinca 2018.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here