Eko patrola podarila Murteru ekološki održiv Božić

0
1537
Radionica (Foto: Rudinapress/Vlatka Maleš)

U sklopu projekta “Eko patrola”, Udruge “Argonauta” tijekom jutra u prostorima Općine Murter Kornati održavala se radionica izrade Božićnog dekora, od recikliranih materijala.

Polaznici su, uz pomoć voditeljica, izradili niz prigodnih dekoracija, kojima će ukrasiti dio preko puta Trga Rudina, tik uz drvo stare masline.

Radionicu vodi Lana Skelin uz pomoć kolegice, gostujuća studentice kemije iz Francuske, Morgane Mauduit, koja je djecu obradovala i čokoladnim biskvitnim kolačem.

U skladu s temom projekta, od materijala se koristio reciklirani drvni otpad, plastične čaše, drvene kvačice za rublje, drveni štapići, vata i mnogo boja i šljokica.
Nastalo je tako nekoliko božićnih drvaca, veseli adventski okviri za foto kutak, predimenzionirana kuglica za bor, mnogo pahuljica i figurica zimskog ugođaja.

Radionica se odvija svake subote, a najviše je djece polaznika iz Betine, te Jezera, Tisnog i Murtera.  Kreativni radovi i foto kutak dodaci biti će izloženi kao postav tijekom popodneva, pa iskoristite priliku napraviti vesele fotografije za društvene mreže.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here