DJEČJI NOGOMET U MURTERU Zlato za MNK Jezera, domaćinima srebro

0
2429
Dječji malonogometni turnir u Murteru (Foto: Rudinapress/Vlatka Maleš)

Na Dječjem Božićnom malonogometnom turniru u utorak u Sportskoj dvorani OŠ Murterski škoji MNK Murter je ugostio MNK Jezera, NK Tribunj i MNK Pirovac. Sudjelovala su djeca rođena između 2007.-2009. godine.

Pobjedu su odnijeli Jezerani, nakon što su u finalu zaigrali s domaćinima. U regularnom dijelu, rezultat je bio 4:4, pa su penali presudili u korist Jezerana, s jednim golom razlike.
Iako domaćini nisu imali sreće u samim zadnjim sekundama, poraz su podnijeli kao pravi profesionalci.

“Penali su kao lutrija, a naši nogometaši su ipak još djeca. Emocije prorade i kod nas odraslih, tako da mislim da su se “srebrni” sasvim dobro othrvali tako maloj razlici u golovima. Trenutan je manjak osmjeha, vidite i sami da su pomalo u šoku i samo ponavljaju “izgubili smo”. No poznavajući njihovu srčanost, u tijesno izmaknuta pobjeda bit će im samo jak poticaj za nove utakmice. Ovo je prvi turnir ove prirode, a novi planiramo na proljeće. Ima mnogo djece i sve većeg interesa za ovakvim sportskim događajem. Primijeti se koliko imaju razvijen sportski duh, osjećaj za korektno natjecanje. Jako ih veseli što imaju priliku naučeno pokazati i dokazati u suočavanju sa svojim godišnjacima. Volio bi jedino i da se roditelji više uključe svojim angažmanom”- povjerio nam se tajnik kluba Pešić.

Evo poretka turnira:

1. MNK Jezera
2. MNK Murter
3. MNK Pirovac
4. NK Tribunj 

Medalje i posebne nagrade (od kojih su domaćini dobili dvije – za najboljeg strijelca i igrača, te Jezerani za najboljeg golmana), malim profesionalcima uručili su načelnik Toni Turčinov, koji je i sam pasionirani nogometaš, te tajnik kluba Tomislav Pešić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here