VRATA KORNATA “Pašticada to go” i “janjetina burger” osvajaju Advent u Zagrebu

1
5666
"Vrata Kornata" - Filip Mudronja iz "Repca" i Bruno Muidronja iz "Fabra" (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina… sipe, pašticade i kornatske janjetine. Murterska kućica ‘Vrata Kornata’ ove je godine treći put na Adventu u Zagrebu.

Gastronomska priča Murtera i ovdašnjih restorana Boba, Opat, Fabro, Fešta i Rebac započeta je 2016. godine u Tomićevoj, lani se preseljena na Zrinjevac, a ove je godine murterska kućica na Trgu kralja Tomislava, tik uz klizalište i Umjetnički paviljon. Murterski ugostitelji, uz pomoć Općine Murter-Kornati, Turističke zajednice Općine, Turističke zajednice šibensko-kninske županije te Nacionalnim parkom Kornati nastavljaju predstavljati kuhinju Murtera i čitavog podneblja.

Filip Mudronja, Bartol Rameša i Bruno Muidronja iz restorana Rebac i Fabro u tome su prilično inovativni.

Pred “Vratima Kornata” (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Zamišljeno je da ovdje jela koja dostojno predstavljaju naš otok i Dalmaciju, što je uistinu teško u ovim uvjetima, pa smo neka naša tradicionalna jela prilagodili, ili bar pokušali prilagoditi konzumaciji s nogu.  Iako se malo što iz naših originalnih jelovnika može svrstati pod “fast food”, nadamo smo se da smo ovdje uspjeli dočarati dio, ili barem nagovijestiti dušu naše kuhinje – kaže nam Bruno Mudronja, koji nam je u utorak navečer predstavio neka od jela.

Ove godine kućica ‘Vrata Kornata” nudi neka tradicionalna jela poslužena u pecivu od hamburgera ili meksičkoj tortilji. U pecivo sa sezamom se stavljaju pašticada i janjetina, pečene sipe u tortilju, a brudet od hobotnice u palentu.

(Foto: Rudinapress/H. Pavić)

–  Nije lako na jednostavan i brz način predstaviti gastronomiju otoka, ali trudimo se, učimo i polako napredujemo.  Drago nam je da ovogodišnja jela, poput “pašticade to go” i “janjetina burgera”, imaju tako dobar odjek – kaže Bruno Mudronja.

Uvjerili smo se da ovakve gastronomske inovacije u metropoli imaju sasvim dovoljno poklonika. Radi se o murterskim starim gostima i onima koji će to tek postati, a tu su i Murterini koji žive u Zagrebu ili u njega navraćaju. Za sve njih “Vrata Kornata” otvorena su svakog dana od 10 sati ujutro do 23 sata navečer, vikendom i dulje, od 1. prosinca sve do 6. siječnja.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here