MURTER Koncert za Za djecu Afrike

0
1972

U brizi za obrazovanje u najsiromašnijim dijelovima svijeta ponovno prednjače Murterini – Osnovna škola Murterski škoji i Općina Murter-Kornati u subotu, 1. prosinca 2018., priređuju humanitarni koncert Za djecu Afrike.

Na koncertu sudjeluju Mandolinski orkestar OŠ Murterski škoji – Murter, Viktor Hodak – (violončelo) Osnovna glazbena škola Tisno, Klapa Oršulice – Vodice, Klapa Dalmatino – Murter, Klapa Ultima – Murter i Oliver Jakovčev. Koncert u kinodvorani Žut počinje u 19 sati, a uIlaznica je 20 kn.

Murterski humanitarni koncert dio je projekta “Škole za Afriku”, zajedničke inicijative UNICEF-a, Zaklade “Nelson Mandela” i Hamburškog društva za promoviranje demokracije i međunarodnog prava, pokrenute 2005. godine u Cape Townu. U prikupljanju pomoći za 13 najugroženijih zemalja u Africi uključilo se 27 razvijenih zemalja iz cijelog svijeta, a dosad je u njima prikupljeno više od 225 milijuna američkih dolara.
“Zahvaljujući UNICEF-ovu programu Škole za Afriku, više od 30 milijuna djece dobilo je priliku ići u školu i time ostvariti sigurniju budućnost!”

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here