TISNO “Mjesto sreće gdje otpad nije smeće”

0
2243

Papir, plastika, staklo i mnogi drugi dijelovi kućnog otpada nisu smeće. Da ne bi zauvijek završavali u kontejneru za miješani kućni otpad i postajali ekološki problem, Općina Tisno od 20. studenog do 8. prosinca provodi organizita niz edukativnih radionica.

Riječ je o Programu edukativnih radionica o postupanju i razvrstavanju otpada u sklopu Projekta „Svi za jedno mjesto sreće gdje otpad nije smeće“.

Edukaciju će provesti Ježinac d.o.o. za komunalne djelatnosti u suradnji sa Općinom Tisno i Narodnom knjižnicom i čitaonicom Tisno. U sklopu projekta planirane su radionice o odgovornom postupanju s otpadom koje će se održati u svim vrtićima i školama na području Općine Tisno, a završna priredba za djecu vrtića i škola „Božićna eko bajka“ i dodjela nagrada za najbolji projekt od recikliranog otpada održat će se 8. prosinca 2018. u 17 sati u vrtu ispred ambulante. Također u sklopu ovog projekta u Vijećnici Općine Tisno 5. prosinca 2018. u 18 sati biti će organizirana javna tribina Ježinca d.o.o. o postupanju s otpadom namijenjena odraslim stanovnicima Općine Tisno.
Ovim projektom želimo potaknuti svijest o važnosti razvrstavanja otpada kod najmlađih jer na njima svijet ostaje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here