FOTO Rock eksplozija iz Azimuta odbacila Južnu karavanu još južnije – sve do Metkovića

0
2023
Teški osjećaji svirali su na početku i na kraju koncerta (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 Prvo izdanje Južne karavane,  festivala ili pokreta za okupljanje aktivnog glazbenog – rock stvaralaštva Dalmacije, ispunilo je sva očekivanja. Ispunjen je u petak bio i šibenski klub Azimut koji je, zajedno s Teškim osjećajima, bio domaćin koncerta autorskih rock sastava iz Zadra, Sinja, Splita i Tisnog.

Ideja o zajedničkom svedalmatinskom rokijanju potekla je iz Tisnog i okupila je ovaj put četiri benda, a to su zadarski Stonetribe, sinjski Seviter, splitski Go Lilly i tišnjanski Teški osjećaji. Dobar je bio i odaziv publike, tako da je Željku Marači, frontmenu tišnjanskg benda i začetniku Južne karavane, najteže je bilo odjaviti koncert.

Petak u Azimutu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Oujeaaa!!! Prva Južna Karavana je iza nas, a kako je dobro bilo. Puni smo dojmova, sriće i veselja. Nosimo ih sa sobom i ne možemo drugo nego se zahvaljivati svima koji su sudjelovali ili na bilo koji način pomogli – kaže Marača, nabrajajući zasluge bendova, publike, Azimuta, medijia što su najavljivali i pratili koncert…

Tisno je Stonetribeu dalo i bubnjara koji pjeva – Šime Zubović (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U Šibeniku trenutno nema aktivnog autorskog rock sastava, pa je domaćin prvog izdanja karavane u Azimutu bili Teški osjećaji. Sljedećih mjeseci sva četiri benda nastupit će u gradovima i klubovima iz kojih su ponikli.

– Hvala svima vama dragi ljudi koji ste nas došli slušati,  što ste napunili klub. Cijela priča je s vama dobila smisao jer zbog vas to i radimo. JUŽNA KARAVANA nezaustavljivo ide dalje sljedeća postaja je Split, o datumu i mjestu događaja objavit ćemo uskoro. Dakle, hvala i doviđenja Šibeniče, vidimo se Splite…, ne krije Marača oduševljenje.

Publika nije bila samo iz Šibenika (Foto: rudinapress/H. Pavić)

No, to nije sve. Putovi i sastav karavane se nezaustavljivo šire dalje. Nakon uspješnog prvog koncerta u Šibeniku pozvana je i u Metković. Poziv je stugao od Udruga mladih Kolektiv, koja želi organizirati koncert, dok metkovsku rock scenu tek treba istražiti i vidjeti postoji li tamo bend koji bi mogao biti domaćin, odnosno nastupati kao peti član Južne karavane.

Evo fotogalerije: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here