MNK Murter – napad na prvu ligu

0
2655
Trening škole malog nogometa MNK Murter (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Malonogometni klub “Murter” sezonu je započeo više nego uspješno, s tri pobjede i jednim neriješenim rezultatom, čime je zauzeo drugo mjesto lige. Očekuje se skori napad na prvu ligu, no najveće ambicije klub ima s omladinskim pogonom.

Četiri utakmice na početku sezone odigrane bez ijednog poraza, s Kninom, Torcidom, Trogirom i Šibenikom, potvrda su marljivog rada i entuzijazma murterskih nogometaša.

– Da, radi se. Treneri i igrači bili su jako vrijedni, ali bili su vrijedni i naši suparnici, tako da je riječ uistinu o jako dobrom startu, a glatkom pobjedom u posljednjoj utakmici nad Šibenikom sa čak 8 prema 3 pokazali smo u četvrtak tko je gazda, barem u županiji. U Murteru je mali nogomet posljednje vrijeme u usponu i kanimo takav trend trajno zadržati – kaže nam Krešimir Skračić, predsjednik MNK Murter.

Ovo nipošto nije prvi put da su murterski nogometaši u vrhu ljestvice. Najveći dosadašnji uspjeh kluba bio je polufinale prvenstva Hrvatske 2013. godine, dok su kadeti, u vrijeme kada ih je vodio sadašnji načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov, bili treći. Ambicija je sadašnjeg vodstva povratak u prvu Hrvatsku malonogometnu ligu u kojoj se MNK Murter natjecao 2010./11. godine.

Načelnik Toni Turčinov, predsjednik MNK Murter Krešimir Skračić i tajnik Tomislav Pešić – Potpora Općine bila je presudna za uspjeh (Foto/Rudinapress/H. Pavić)

– To igranje u prvoj ligi bio je naš najveći uspjeh. Istina, može se očekivati da ćemo je ponovno napasti, no za nas bi pravi posao bio da uspijemo zadržati kontinuitet kvalitete za što nam je nije dovoljan samo entuzijazam igrača – rekao je Pešić.

MNK Murter trenutno ima 17 igrača u prvoj postavi, deset je kadeta i 50 polaznika škole malog nogometa, djece svih uzrasta. Upravo su ta djeca, kažu Skračić i Pešić, ne samo glavna svrha postojanja kluba nego i jamstvo njegovog daljnjeg uzleta. Uz Slađana Maturinu, koji trenira prvu postavu, u klubu su još dva kvalitetna trenera – Dominik Malenica i Ante Šubić – koji su zaduženi za trening budućih šampiona.

– Našim radom omogućavamo murterskoj djeci jedan važan sadržaj, dajemo im mogućnost odrastanja u zdravom okruženju i razvoj njihovih ukupnih kapaciteta. Zato u ovaj omladinski pogon ulažemo najviše truda i sredstava, a vjerujemo da će se to u konačnici odraziti i na buduće rezultate kluba – rekao je Pešić.

Trening malih nogometara MNK Murter (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Za upis u školu malog nogometa dovoljno je doći u sportsku dvoranu na trening utorkom ili četvrtkom u 17 sati.

Uz Općinu Murter-Kornati glavni sponzori murterskog nogometa su i Marina Hramina te tvrtka Pelagos Ante Gotovine, dok Hrvatski olimpijski odbor rad kluba prati osiguravajući opremu. Ipak, u glavnini ovdašnjeg gospodarstva još uvijek u dovoljnoj mjeri nije razvijena svijest o društvenoj i marketinškoj važnosti sponzoriranja sportskih klubova. No, u klubu vjeruju da će se i to skoro promijeniti. Rastu entuzijazam i uspjesi kluba, što znači i više djece u školi malog nogometa i više publike na tribinama, što sadašnjim i budućim sponzorima ne može promaknuti.

Prvu sljedeću utakmicu MNK Murter će igrati protiv splitskih Mejaša u nedjelju s početkom u 18 sati u dvorani Gripe.

Dogovor (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here