Jugo napravilo nered, ali šteta nije velika

0
2921
Nasukana jedrilica u Pirovcu (Foto: FB Ivan Gulam)

Snažno nevrijeme s jugom jučer je napravilo prilično nereda na našem području. Požar na trafostanici u Tisnom, potopljeni brodovi u Pirovcu, srušeno stablo u Jezerima…

Tijekom dana zbog oborenih stabala i grana po prometnicama na području Šibensko-kninske županije vatrogasne snage intervenirale su 15 puta, a 12 puta radnici poduzeća Hrvatske ceste, izvijestili su jutros iz županijskog Centra 112.

Srušeno stablo u Jezerima (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Uz to, zabilježeno je devet slučajeva požara drvenih stupova električne mreže koji su uz koordinaciju sa Elektrom ugašeni. Bilo je i problema sa opskrbom električnom energijom. Većina kvarova je uklonjeno osim na području Rogoznice, a tu će se tijekom jutra normalizirati opskrba strujom. U 18:46 sati, kažu Centru 112, zaprimljena je dojava o požaru trafostanice u Tisnom.

No, čini se da je jugo najviše pogodilo Pirovac. Vjetar je pomaknuo pontonske lukobrane u pirovačkoj luci i u marini, a potopilo se i nekoliko brodova. Od jutra se vrijeme stabiliziralo. Nova pogoršanja najavljena su u drugom dijelu četvrtka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here