PET GODINA GLAZBENE ŠKOLE Violina kao veliki dar za mali jubilej

0
2086
Ravnateljica škole Sanda Crvelin i načelnik Ivan Klarin s donacijom (Foto: Neven Jović)

Osnovna glazbena škola Vjekoslava Kaleba obilježava mali jubilej – pet godina djelovanja tijeom kojih je njene razrede upisalo gotovo 350 učenika. Prvi puta je u školi upisan šesti, završni, razred, a ujedno će se i šesti puta upisati prvi razred.

Jubilej će biti svečano proslavljen 9. studenog glazbenom priredbom u Društvenom domu u Tisnom, a danas je ovim povodom načelnik Općine Tisno Ivana Klarin školi darovao violinu – vrijedan instrument za čije učenje interes pokazuje sve više malih školaraca.

– Škola je otvorena 13. listopada 2013. godine zajedničkom naporima Osnovne škole Vjekoslava Kaleba, Općine Tisno, Šibensko-kninske županije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Taj važam događaj obilježavamo donacijom ovog vrijednog instrumenta, koji je bio najpotrebniji za daljnje održavanje nastave. Jako smo ponosni na glazbenu naobrazbu naše djece te ćemo i nadalje činiti sve da unaprijedimo uvjete njenog održvanja –  rekao je načelnik Klarin kod primopredaje vilone.

S obzirom na značaj ovakve obrazovne ustanove za mjesto, općinu i čitavu okolicu, kaže načelnik, sudjelovanje u kupnji instrumenata i pokrivanje troškova prijevoza dijela nastavnika za Opčinu Tisno je zapravo je tek simboličan trošak.

Violina (Foto: Rudinapress/Neven Jović)

Satove solfeggia, klavira, gitare, violine, flaute, vilončela i klarineta svaki dan u zgradi OŠ Vjekoslava Kaleba u popodnevnoj smjeni pohađa 66 učenika iz Tisnog, Jezera, Betine, Murtera, Pirovca i Vodica. Ravnateljica OŠ Vjekoslava Kaleba Sanda Crvelin kaže da ih ohrabruje veliki interes učenika i uspjesi koje postižu.

– Naš učenik Viktor Hodak je lani s violončelom nastupio na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika “Daleki akordi 2017” u Splitu i Kaštelima. Osvojio 2. nagradu u vrlo jakoj konkurenciji, što je veliki uspjeh i čast ne samo za njega i njegovu profesoricu violončela Danicu Čelar, nego i za cijelu Glazbenu školu i Tisno. On je lani bio prvi učenik kojeg je škola ikada prijavila na neko natjecanje, a ove godine će ih biti nekoliko – kaže ravnateljica Crvelin.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here