PIROVAC Stigao novi jugobran

0
4701
Most novog jugobrana (Foto: Rudinapress/Vana Balin)

Pirovački brodovi više ne strahuju od juga – od Stare rive od jutros se pruža novi pontonski jugobran koji će ujedno osigurati pristanište za brodove u tranzitu te 15 novih vezova.

– Projektom vrijednim 850 tisuća kuna Općina Pirovac nastavlja izvrsnu suradnju s Lučkom upravom koja u investiciji sudjeluje s 200.00 kuna i Ministarstvom graditeljstva, odakle smo dobili još 175.000.  Lučko područje s ovom investicijom postaje sigurno i za vrijeme  juga, a dobili smo i još 15 vezova za brodice s unutarnje strane jugobrana te pristanište s vanjske strane – rekao nam je načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam.

Načelnik Ivan Gulam na novom jugobranu (Foto: Rudinapress/Vana Balin)

Nekoliko dana u Marini Pirovac salivali su se sidreni betonski blokovi, jučer je iz šibenskog Marineteka dotegljen prvi 40-metarski ponton, a danas su ronioci tvrtke SiNaval završili prvi dio posla. Drugi ponton, na kojem će biti i svjetlioni, stiže na proljeće.

– Ugradnjom pontonskog jugobrana izbjegava se negativni utjecaj na ekosustav koji bi imao klasični, a prednost je i to što se kod eventualnih naknadnih boljih procjena on može jednostavno premjestiti – kaže načelnik Gulam.

Postavljanjem jugobrana završava se uređenje ovog dijela Stare rive, a već se priprema i rekonstrukcija Trga Rudina od novouređene Stare rive do spoja sa ulicama Gornja i Donja opločenih kaldrmom, čime se i ova javna površina unutar zaštićene povijesne jezgre želi urediti na primjeren način. Konzervatorski odjel u Šibeniku nakon pregleda dokumentacije dao je potvrtu glavnog projekta, čime je omogućeno da Općine i ove 1,5 milijuna kuna vrijedne radove prijavi na natječaje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here